søndag den 4. april 2021

"Den gådefulde sorte blomst" (Duftapoteket #2) af Anna Ruhe

*Anmeldereksemplar fra forlaget Straarup & Co, men alle holdninger er mine egne.*
"Den gådefulde sorte blomst" (org. titel "Die Duftapotheke. Das Rätsel der schwarzen Blume") af Anna Ruhe, af forlaget Straarup & Co, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2018). Læst på dansk (org. sprog tysk), oversat af Birgit Fuglsang. 
★★★★★

Fra bagsiden:
Luzie Alvenstein har en hemmelighed. Skjult under familiens hus ligger Duftapoteket, hvor der brygges magiske og yderst magtfulde dufte. Efter at Luzie, hendes lillebror Benno og nabodrengen Mats opdagede Duftapoteket, blev det deres opgave at beskytte det. Men nogen bryder ind og stjæler den absolut vigtigste ingrediens i duftene - meteorpulveret. Et pulver, som er frygteligt farligt i de forkerte hænder, og uden det kan Mats ikke befri sin far fra virkningen af Kærlighedsløs Duft. På jagt efter tyven rejser Luzie og de andre til Amsterdam. På turen får de hjælp af en mystisk blomsteravler og af en mand, der slet ikke burde leve længere. Mon de sammen kan finde meteorpulveret og redde Duftapoteket?

Jeg kunne virkelig godt lide første bog i serien om Duftapoteket, og jeg glædede mig derfor rigtig meget til at læse "Den gådefulde sorte blomst". Nu er den læst og jeg må sige, at jeg er rigtig glad for denne serie. De er hyggelige, gode, mystiske og magiske. "Den gådefulde sorte blomst" er en spændende og meget fængende bog, der er svær at lægge fra sig. 

Luzie er stadig en lidt genert pige, men hun tror dog mere på sig selv, efter alt det hun oplevede i den første bog. Hun er utrolig stædig, og tager ikke altid et nej for et nej. Hun er meget modig, og med lidt hjælp fra sin lillebror og Mats kan hun næsten klare alle udfordringer. Luzie udforsker duftapoteket og dets dufte, og man finder snart ud af, at der er mange overraskelser i vente for hende.  
Mats er den søde nabodreng, der hjælper Luzie alt hvad han kan. Han håber at de sammen kan hjælpe hans far, der er blevet fortryllet af en af de magiske dufte. 
Luzies lillebror Benno er lige så stædig som hende, og han hører ikke altid efter, hvad hun siger til ham, hvilket skaber lidt problemer for dem begge. Han er dog en god hjælp, da han er meget iderig. 
De tre børn tager ud for at finde det stjålne meteorpulver, og deres rejse fører dem ud på en farefuld rejse, hvor de støder på den skumle orden kaldet De Evige. De tre børn er meget modige, og selvom de er bange tager de en masse chancer, som heldigvis ofte lykkes for dem. 

Sproget i "Den gådefulde sorte blomst" er let forståeligt, dog med enkelte avancerede ord. Kapitlerne er korte og overskuelige, og de slutter ofte rigtig spændende eller mystisk. Bogen er perfekt til selvlæsning fra omkring 10 år, men kan også sagtens bruges til højtlæsning fra omkring 7 år. 
"Den gådefulde sorte blomst" er illustreret af Claudia Carls, der med sine flotte illustrationer, supplerer historien på fineste vis. Der er ikke voldsomt mange illustrationer i bogen, men de giver lige lidt ekstra til læseoplevelsen, og jeg kan rigtig godt lide dem. Især detaljen med blomster illustrationerne, som pynter ved hvert kapitelstart, synes jeg var fin. 

Idéen med et duftapotek, der rummer magiske dufte fascinerer mig, og jeg synes det er utrolig spændende. I denne bog får vi mere af vide om selve Duftapoteket og dets grundlægger Daan de Bruijn, hvilket er meget interessant. Desuden hører vi om en masse forskellige planter og deres forskellige virkninger i duftene. Vi hører mere om den mystiske og skumle orden De Evige, hvor alle medlemmerne har fået evig liv efter at have indåndet en bestemt duft, hvilket var spændende at høre mere om. Man ved aldrig helt, hvem man kan stole på i denne bog, for mange har skjulte motiver, og der er mange afsløringer i vente for de tre børn. 

"Den gådefulde sorte blomst" er en virkelig god og spændende bog, som holdt mig fanget fra start til slut. Den er svær at lægge fra sig, og der er meget mere action i denne bog, end der var i den første. Hemmeligheder kommer for en dag, og ønsker går i opfyldelse. Jeg fløj igennem bogen og nød at komme med til Amsterdam, en by jeg holder meget af, og opleve alle de skæve bygninger og husbådene i kanalerne, især den meget overdådige husbåd børnene kommer ombord på. "Den gådefulde sorte blomst" var magisk og jeg glæder mig til at læse videre.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar