søndag den 2. maj 2021

"Gurli Gris' store billedordbog" og "Gurli Gris' opgavebog" af Neville Astley & Mark Baker

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplarer fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Gurli Gris' store billedordbog" og "Gurli Gris' opgavebog" (org. titel "Peppa Pig - Bildwörterbuch" og "Peppa Pig - Rätseln, Stickern, Basteln") af Neville Astley & Mark Baker, af forlaget Alvilda, udgivet i 2020. Læst på dansk (org. sprog tysk), oversat af Louise Bloch Korsemann.
Begge bøger modtager samme antal stjerner.
★★★★☆

Fra bagsiden af "Gurli Gris' store billedordbog":
Lær ord med Gurli Gris! Bogens seks flotte opslag er fyldt med ord fra hjemmet, børnehaven, parken, trafikken og meget mere. Lad dit barn sætte navn på de små billeder, og find dem så i det store billede. Den perfekte bog til en hyggestund, hvor der samtidig trænes ordforråd, forståelse og koncentration.

Fra bagsiden af "Gurli Gris' opgavebog":
Kom med ind i Gurli Gris' farverige og kreative verden! Denne bog bugner af sjov! Opfindsomme opgaver, der skal løses, fantasifulde billeder, som skal farvelægges, og flotte figurer, skilte og kroner, der skal klippes ud. Pep det hele op med de mere end 100 stickers, der følger med!

Mine drenge er vilde med Gurli Gris, og disse to bøger blev taget i brug lige med det samme. De har siddet og bladret især billedordbogen igennem, og vi har snakket meget om de forskellige billeder og farver. Både "Gurli Gris' store billedordbog" og "Gurli Gris' opgavebog" er nogle flotte og spændende bøger, der stimulerer børnenes ordforråd og øver deres koncentration. 

"Gurli Gris' store billedordbog" er en papbog, med seks opslag med ord fra hjemmet, parken, børnehaven, supermarkedet, stranden og trafikken. Hvert opslag rummer et stort billede, hvor der sker mange forskellige ting. På billederne er de velkendte figurer fra Gurli Gris' univers. Til hvert opslag er der 15 små billeder med ord, som man kan øve med sit barn. Derefter kan man prøve, om man kan finde de forskellige ting på det store billede, og på den måde skabe sammenhæng, mellem ordene og det store billede. Hvert opslag har desuden forskellige farvenuancer af rød, grøn og blå, hvilket er med til at skabe endnu mere blikfang, men man kan også snakke om de forskellige farver. Det hele er med til at stimulere barnets sprogudvikling og udvide dets ordforråd.

"Gurli Gris' opgavebog" er en rigtig fin opgavebog med sider med klistermærker, klippe klistre og andre aktiviteter som billedsudoku, ordlege, labyrinter, prik til prik og meget andet. Den ser rigtig flot ud, og der er klart til flere timers sjov. Nogle af opgaverne er stadig for svære for Njord på 3 år, men han er begyndt at vise interesse for den, og vil gerne kigge mere og mere i den. Han er også vild med klistermærkerne. Vi vil tage bogen mere frem, så han kan øve det, for jeg er sikker på den vil blive et hit. Den vil i hvert fald være god som lidt ferieunderholdning. 

"Gurli Gris' store billedordbog" og "Gurli Gris' opgavebog" er nogle fine bøger, med inspirerende og genkendelige billeder fra børnenes hverdag og fra Gurli Gris' universet. De velkendte figurer fra Gurli Gris er med til at skabe genkendelse, hvilket børn godt kan lide, og så får de samtidig stimuleret børnenes sprog. Mine drenge har i hvert fald hygget sig meget med at kigge i dem, og vi har snakket både om ordene, fundet tingene på billedet samt talt om, hvad det er der sker på det store billede. De kan klart anbefales, og så vil vi glæde os til at tage opgavebogen mere i brug.  







Ingen kommentarer:

Send en kommentar