tirsdag den 14. februar 2017

Inspiration til læsning på ValentinsdagSå blev det d. 14. februar, altså Valentinsdag, og jeg synes derfor det kunne være hyggeligt, at komme med 10 søde, rørende og romantiske bud på bøger, som man kan læse her på kærlighedens dag, hvis man selvfølgelig ikke har andre planer. Men lidt læsning kan man vidst altid finde plads til ;-)

Jeg har valgt, kun at tag en bog af hver enkelt forfatter, for ellers ville listen blive meget længere, og præget af nogle bestemte forfattere. Desuden er det bøger der enten har fået en særlig plads i mit hjerte, og som har rørt mig dybt, eller som ganske enkelt har varmet mig under min læsning.
Det er en god blanding af YA, fantasy/ sci-fi og voksen skønlitteratur, så der burde være noget til enhver smag, også til dem der normalt ikke er til de store kærlighedserklæringer i bøger.
Tre af bøgerne har jeg dog ikke fået anmeldt her blog, da jeg læste dem, før jeg startede min blog, men ellers kan man finde mine anmeldelser, ved at trykke på bogens titel.

❤ "Stardust" af Neil Gaiman:
En sød, sjov og fin kærlighedshistorie fortalt i et eventyrunivers, om drengen Tristran der drager ud for at finde en falden stjerne, som han kan forære til sin store kærlighed. Neil Gaiman kan virkelig noget med ord, og denne bog er bare så fint skrevet, og fyldt med humor. Det er en lidt anderledes kærlighedshistorie, hvor eventyret fylder lige så meget som kærlighedsdelen. Men hvis du er til de klassiske eventyr, så er denne et godt bud på et eventyr om kærlighed. Der er ingen anmeldelse til denne bog, da jeg læste den før jeg startede min blog, men jeg har givet den 5 stjerner på Goodreads.

❤ "The Fault in our star" af John Green:
Denne bog er utrolig svær at komme udenom, så du kender den nok allerede enten fordi du har læst den eller har set filmen, eller også har du bare hørt om den, for den var virkelig populær for et par år siden, og velfortjent. Det er en sød og utrolig fin kærlighedshistorie, om to teenagere med kræft, og alle de udfordringer der følger og de tanker de bliver nødt til at gøre sig omkring døden. Den rørte mig utrolig meget, og fik tårerne til at trille. Det er en af mine yndlings John Green bøger. Jeg læste den inden jeg fik bloggen, så der er ingen anmeldelse, men jeg gav den 5 stjerner på Goodreads. Så hvis du er til YA-bøger der berør dybe emner, men stadig rummer masser af kærlighed og humor, så er denne et godt bud.

Jeg kunne nemt anbefale alle Stephanie Perkins' bøger, hvis man er på jagt efter en sød og fluffy kærlighedshistorie, da de alle er rigtig gode, men historien om Isla er min yndlings. Den handler om Isla der har været forelsket i Josh, siden hun så ham første gang. Det er en historie om udfordringerne ved forelskelse og det at tro på, at man er værd at elske. Det er en sød og rørende historie, som fik mig til at græde. Så trænger du til lidt en let, sød og hyggelig romance, er denne et godt bud.

Kærlighed i flere dimensioner. Dette er en kærlighedshistorie i et sci-fi univers, hvor karakterende rejser mellem flere forskellige og alternative dimensioner, men deres kærlighed fører dem sammen i alle dimensionerne, selv der hvor det virker umuligt. Det er en virkelig sød kærlighedshistorie, men derudover er historien virkelig gribende og spændende. Så hvis du ikke er så meget til den klassiske kærlighedsbog, men godt kan lide bøger med alternative universer, hemmelige plots og kærlighed, så er dette en mulighed.

En anderledes og umulig kærlighedshistorie, hvor den ene hovedperson ligger i koma. Det er en utrolig sød historie, der virkelig sætte tanker i gang, da man får et indblik i, hvordan det måske er at ligge i koma. Samtidig er det en historie om to personer, der forelsker sig i hinanden, uden at de rigtig har mødt hinanden. Det er en rørende og smuk historie, og et friskt pust til de klassiske kærlighedshistorier.

Dette er en bog der næsten har det hele, kærlighed, forbudt kærlighed, venskab, intriger, klasseskel
og flotte kjoler. Det er en sød og medrivende historie, der minder lidt om en blanding af tv-programmet "The Bachelor" og en slags "Cinderella story". Jeg elskede den og synes det var sjovt at følge alle forholdene. Så hvis du er til dystopiske fantasy bøger, men gerne vil læse noget med lidt mere kærlighed i, så er "The Selection"-serien et godt bud.

Dette er også en bog der er svær at komme udenom, og igen kender du den nok igennem omtale. Denne bog er en af mine yndlings bøger, og den har fået en ganske særlig plads i mit hjerte. Jeg er sikker på at den også vil røre noget i dig, og måske endda knuse dit hjerte. Det er en bog, hvor man skal have kleenex klar, for hold nu op en smuk og rørende historie! Den fortjener at blive læst af alle, også selvom det ikke er Valentinsdag! Så hvis du endnu ikke har læst den, så skynd dig at gøre det, for den er helt fantastisk!

Denne bog er til alle der elsker Jojo Moyes, men uden at den bliver en kopi. Den er sød, rørende og hjerteknusende, og vil få dig til både at grine og græde. Det er en kærlighedshistorie om modsætninger der mødes, og ændrer hinandens liv for altid. Det er en bog der sætter mange tanker i gang, men som er utrolig hjertevarmende. Så tag med på en rørende historie til Australiens varme.

Her får vi en ny vinkel på Shakespeares "Romeo og Julie", da bogens hovedperson finder ud af at hendes familie er forbandet, og den eneste der kan redde Julie fra hendes skæbne er hendes Romeo. Det er en lidt anderledes kærlighedshistorie, da den er blandet med en spændingsroman,. Så tag med til Italien, hvor Julie søger sandheden om sin familie og Romeo og Julie. Holder du af kærlighedshistorien om "Romeo og Julie", er denne bog oplagt. Den er romantisk og spændende, hele vejen igennem.

❤ "Stolthed og fordom" af Jane Austen:
Denne historie er en af mine personlige favoritter, både som bog, film og tv-serie. Den er fantastisk, og fyldt med kærlighed, humor og selvfølgelig stolthed og fordomme, som fører til en masse misforståelser mellem Elisabeth og Mr. Darcy. Jane Austen forstod virkelig at skrive kærlighedshistorier, mens hun skildrede samfundet i England i 1800'tallet, og selvom de foregår for over 200 år siden, kan man stadig relatere til nogle af deres følelser og usikkerheder. Så elsker du en god klassiker fyldt med romantik, eller vil du gerne læse en god, romantisk klassiker, så anbefaler jeg denne på det højeste. Denne bog er heller ikke anmeldt på bloggen, men jeg gav den 5 stjerner på Goodreads.

2 kommentarer:

 1. Sikke nogle fine anbefalinger!

  "Isla og jagten på lykke" er også min yndlings af Stephanie Perkins <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke :)
   Den er også bare så sød og relater bar den historie :)<3

   Slet