fredag den 13. april 2018

"Hulebaby" af Julia Donaldson

"Hulebaby" (org. titel "Cave Baby") af Julia Donaldson, af forlaget Carlsen, udgivet i 2010 (org. udgivet i 2010). Læst på dansk (org. sprog engelsk). 5/5 stjerner. 

"Hulebaby" handler om en lille baby som elsker at male. Hulebaby er glad for farver og maler hulemalerier hjemme i hulen, men mor og far er ikke så begejstrede, og hvis det ikke snart stopper, kommer den brølende bjørn! I nattens mulm og mørke kommer en stor og lodden mammut og tager hulebaby med på en spændende ridetur. Her møder de en sabeltiger, en langøret hare, en hylende hyæne, og måske også den store brune bjørn. Men det bedste af det hele er mammuttens egen hule, for her må der plaskes og farves og males på væggene. En farverig historie på rim om en tegneglad hulebaby og festlige mammutter!


Jeg er ret historieglad, så da jeg så denne fine billedbog, med en lille hulebaby der rider på en mammut, vidste jeg det ville være noget for mig, og selvfølgelig min søn. Sidste år læste jeg en billedbog om en stenalder dreng, og denne gang handler det altså om en lille stenalder baby, ja jeg kører vidst et lille tema. 

Bogen er på 36 sider, med rimet tekst, der danser rundt på siderne, som også er rigt dekoreret. Der er ikke meget tekst i bogen, men det var hyggeligt med de små enderim, der gav en fin rytme til læsningen. 

Jeg kan rigtig godt lide de fine tegninger som Emily Gravett har lavet til historien. De er bløde i stregen og har nogle fine farver. Min mand og jeg læste historien højt for vores søn da han var 2,5 måned, og selvom han ikke forstår det vi læser endnu, kunne jeg se at han var meget optaget af illustrationerne, hvilket var rigtig positivt. 

"Hulebaby" er en sød og hyggelig lille historie om en stenalder babys vilde nateventyr, og hans møde med de store mammutter. Jeg glæder mig meget til, at læse den for min søn når han bliver lidt ældre, og rent faktisk forstår den, for er sikker på vi nok skal få det hyggeligt med den. 

Bogen sælges desværre ikke længere, men den kan findes rundt omkring på bibliotekerne. 2 kommentarer:

 1. Den lyder hyggelig 😄
  Dejligt med lidt børnebøger her, det spejler dit liv her og nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også super hyggelig :D Tak, og ja det gør det, det er bare ikke så nemt at anmelde billedbøger, men jeg vil gøre mit bedste :)

   Slet