tirsdag den 10. november 2020

"Gurli Gris får besøg af lægen - Gode vaner, håndvask og helbred" og "Gurli Gris på mudderfestival" af Neville Astley & Mark Baker

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplarer fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Gurli Gris får besøg af lægen - Gode vaner, håndvask og helbred" og "Gurli Gris på mudderfestival" (org. titel "Peppa Pig Loves Doctors and Nurses" and "Peppa's Muddy Festival") af Neville Astley & Mark Baker, af forlaget Alvilda, udgivet i 2020 (org. udgivet i 2020 og 2019). Læst på dansk (org. sprog engelsk), af Julie Bloch Korsemann. 
★★★★☆

Fra bagsiden af "Gurli Gris får besøg af lægen - Gode Vaner, håndvask og helbred":
Gurli og hendes venner får besøg af doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv. De lærer børnene, hvordan de holder sig sunde og raske, og hvordan de vasker hænderne rigtig grundigt! Og bagefter er det Gurlis tur til være læge!

Fra bagsiden af "Gurli Gris på mudderfestival":
Gurli er på børnefestival med sin familie. Der er aktiviteter, musik og sjov overalt, men Mor Gris er lidt bekymret. Hvad nu, hvis det begynder at regne, og alt bliver til det rene pløre? Læs bogen, løft flapperne og tag en hoppetur i mudderet sammen med Gurli. 

Gurli Gris er et stort hit herhjemme, og disse to fine bøger blev også taget i brug med det samme. Både "Gurli Gris får besøg af lægen" og "Gurli Gris på mudderfestival" er nogle søde og hyggelige bøger, som man kan bruge lang tid på at snakke om og undersøge.

I "Gurli Gris får besøg af lægen" får Gurli og hendes venner besøg af doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv, som skal lære børnene om sundhed og hygiejne. Børnene er meget begejstrede, især da de selv får lov til at lege læger og sygeplejersker. Doktor Bjørn kommer i hvert fald ud for lidt af hvert. 
I "Gurli Gris på mudderfestival" er familien Gris taget til børnefestival, hvor der foregår mange forskellige aktiviteter. I løbet af natten regner det dog en del, så næste morgen er festivals pladsen fyldt med mudder. Men er det nu også så slemt? Begge bøger er rigtig gode og underholdene. I "Gurli Gris får besøg af lægen" kan man lære om hygiejne og helbred, hvilket jo er utrolig aktuelt lige nu. Billedbogen indeholder desuden "vaske hænder"-sangen, som man kan synge med på, hvis man selvfølgelig kender melodien, og ellers må man improvisere. Det gjorde jeg i hvert fald. 

"Gurli Gris får besøg af lægen" er en billedbog på ca. 40 sider, mens "Gurli Gris på mudderfestival" er en papbog på 10 sider, med flapper rundt omkring. Flapperne i papbogen fungerede rigtig godt, og gav lige lidt ekstra til bogen, og drengene synes det var sjovt at løfte flapperne, for at se hvad der gemte sig bag dem. Der er ikke meget tekst på siderne i nogle af bøgerne, men skriften er til gengæld stor. Begge bøger er gode til højtlæsning for de små på omkring 2-3 år, da mængden af tekst er meget overskuelig. Derudover er siderne fint illustreret med de velkendte ansigter fra tv-serien, som børnene kan finde genkendelse i. Illustrationerne er hyggelige og farverige, og skaber et godt blikfang.

Både "Gurli Gris får besøg af lægen" og "Gurli Gris på mudderfestival" er nogle søde historier, som vi har hygget os meget med herhjemme. De er hurtige at læse, og børnene synes de er sjove. Derudover ligger "Gurli Gris får besøg af lægen" op til nogle gode snakke om sundhed og hygiejne. Så hvis du kender en lille Gurli Gris fan, så er de her bøger et sikkert hit. Ingen kommentarer:

Send en kommentar