mandag den 23. oktober 2017

"Tidsmaskinen" (Rummets Detektiver #1) af Søren og Morten Ellemose

*Bogen er sponsoreret af forlaget Facet*
"Tidsmaskinen" af Søren og Morten Ellemose, af forlaget Facet, udgivet i 2015. Anmeldereksemplar fra forlaget Facet, men alle holdninger er mine egne. 3/5 stjerner. 

"Tidsmaskinen" handler om en gruppe børn, der oplever noget meget mærkeligt under lektiecafeen på skolen. Xander er en helt almindelig dreng på 13 år, der hellere vil læse tegneserier end bøje tyske verber i 7. klasse på Tvegaardskolen. Han er lun på Jeanne fra parallelklassen, der virker mere interesseret i den nye dreng, Georg. Han kigger til gengæld mere efter Sigrid, der er Jeannes bedste veninde. Midt i det hele nødlander de tidsrejsende tvillinger Robert og Tammie, på skolen, i en defekt tidsmaskine. De er fra år 2155 og har en hidsig Timecop i hælene. Snart er de alle hvirvlet ind i alletiders største eventyr, hvor hele universets fremtid og fortid er på spil. Kan de nå at redde jorden fra undergang?

Jeg læser normalt ikke så meget sci-fi, da jeg har lidt svært ved at blive fanget af det, og jeg var derfor ret spændt på denne bog, da det nemlig er sci-fi, men til børn. Bogen overraskede mig positivt, men sjovt nok synes jeg godt, at den kunne have haft mange flere sci-fi elementer end den havde, selvom den stadig var god og hyggelig at læse.

Xander er den lidt akavede dreng, der er nået den alder, hvor piger og deres kroppe er begyndt at blive meget spændende. Meget af hans fokus er derfor på bryster, og han bliver meget irriteret på Georg, da den pige han godt kan lide, giver Georg mere opmærksomhed. Nogle gange bliver Xander lidt for meget, men han var også meget en typisk teenage dreng, så selvom jeg holdt af ham, så irriterede han mig også en gang imellem. 
Tammie og Robert kunne jeg til gengæld ret godt lide. De er tvillinger og kommer fra fremtiden. Til tider er Robert dog skide irriterende, fordi han er så stædig og ikke rigtig gider høre efter, mens Tammie prøver at få ham til at opføre sig ordentligt. De har nogle ret gode kommentarer til hinanden, og til de andre børn, når de kommer tilbage til nutiden, hvilket er ret sjovt. 

"Tidsmaskinen" foregår både i nutiden på jorden, og i 2155 på et rumskib, hvilket jeg synes fungerede rigtig godt. Jeg ville dog gerne have hørt meget mere om fremtiden, livet på rumskibet og de mange forskellige skabninger der findes ude i rummet, da det var ret spændende, men kan være der kommer mere om det i den næste bog. 

"De så begge hvordan lyset fra startknappen tog form som en rød kile, der bevægede sig dovent ud mod deres ansigter. Lyskilen blev tykkere, nærmest som klæg havregrød, mens den strakte sig stadig langsommere ud mod deres øjne. Så standsede den helt op. Frosset i tid."

Sproget i bogen er letlæseligt og lixtallet ligger på 29. Kapitlerne er ikke så lange og der er et godt flow i bogen, hvor man skiftevis følger børnene i nutiden og tvillingerne i fremtiden og deres tidsrejse. I starten er den dog en smule langtrukken, da man lige skal lære personerne og bogens univers at kende, men så begynder der også at ske noget, og man bliver grebet af historien. 

"Tidsmaskinen" er en god og hyggelig bog om rumvæsener, tidsrejser og spirende venskaber. Jeg savnede dog at der skete lidt mere, og jeg håber der kommer lidt mere action i den næste bog. Men jeg er ret spændt på den næste bog, for slutningen i "Tidsmaskinen" er virkelig spændende og overraskende, og tog lidt fusen på mig!Ingen kommentarer:

Send en kommentar