torsdag den 23. november 2017

"Intergalaktisk eventyr" (Rummets Detektiver #2) af Søren og Morten Ellemose*Bogen er sponsoreret af forlaget Facet*
"Intergalaktisk eventyr" af Søren og Morten Ellemose, af forlaget Facet, udgivet i 2015. Anmeldereksemplar fra forlaget Facet, men alle holdninger er mine egne. 3/5 stjerner.

"Intergalaktisk eventyr" foregår kort tid efter "Tidsmaskinen". Xander, Georg, Jeanne og Sigrid er tilbage i 7. klasse på Tvegaardskolen. De er trætte, fortumlede og usikre på om deres oplevelser med hidsige robotter, blodtørstige Daggerrotter og rumrejsende væsener har været virkelighed eller mareridt. Midt i morgensamlingen dukker tvillingerne Robert og Tammie fra fremtiden atter op, skarpt forfulgt af en rasende Timecop. Xander har fået fingre i en magisk Tidsbog, som måske kan hjælpe de seks venner på flugt, mens tiden ubønhørligt tæller ned til dommedag. Det bliver en hæsblæsende kamp med uret, mens universets to bedste dusørjægere, Lord Greywood og Blade Bloodstorm, er lige i hælene på dem og alletiders største tidsrejsende, den nuttede, men farlige SaSaXavir. 

Da jeg for ikke så længe siden læste "Tidsmaskinen", efterlyste jeg lidt mere sci-fi, men selvom jeg fik det i denne bog, var det alligevel ikke nok. Til gengæld sker der meget mere i "Intergalaktisk eventyr", som stadig er god og hyggelig læsning. 

"Intergalaktisk eventyr" foregår kort tid efter "Tidsmaskinen", og der er derfor ikke sket så meget med de forskellige karaktere og deres udvikling. Ingen af børnene, udover Xander, kan huske hvad der er sket, og hvad de har oplevet sammen, så alt er faktisk som det plejer. Xander prøver dog desperat at få de andre til at huske, da han skal vise dem noget meget vigtigt. 
Til gengæld hører man meget mere om den berygtede tidsrøver SaSaXavir, som er en ret sjov, pelset karakter. 

Ligesom i den forrige bog, foregår "Intergalaktisk eventyr" både i nutiden og i fremtiden i 2155. I denne bog er det fordelt nogenlunde ligeligt, da man følger børnene i nutiden, og deres strabadser med daggerrotter og jordens undergang, mens man samtidig følger nogle onde dusørjægere i fremtiden, som forsøger at ødelægge børnenes planer. Jeg savner dog stadig at høre lidt mere om fremtidens verden, og alle deres regler, da jeg fandt de afsnit som foregik ude i rummet, meget mere spændende, end dem som foregik i nutiden. 

"Generalens blik skiftede mellem tre ting; Powerpulzeren der ikke ville skyde, pistolen til affyring af fangedragter og det svævende pelsdyr på den anden side af det glødende forhæng. Det lignede et smil på dens læber, da Generalen gav sig selv en lussing med Powerpulzeren og kort efter førte dispenseren med fangedragter op mod sit ansigt. Han forsøgte at kæmpe imod, men noget tvang hans fingre til at gribe om affyringsrøret." 

Bogens lix-tal ligger på 31, og anbefales til de 11 årige og op efter. Sproget er letlæseligt og kapitlerne er ikke særlig lange, og slutter ofte meget spændende. Kapitlerne skifter mellem at foregå hos børnene i nutiden, og dusørjægerne i fremtiden. Man bliver derfor nødt til hele tiden at læse videre, for at få en opklaring på, hvad der skete, da det næste kapitel ikke giver svar på det. Der bliver derved skabt et rigtig godt flow i bogen, og man flyver derfor igennem den. 

"Intergalaktisk eventyr" er en god og spændende bog, som er meget mere actionpræget end den forrige bog, da der sker en masse hele bogen igennem. Jeg synes dog det var lidt underligt, at børnene ikke kunne huske noget, og at dette ikke rigtig bliver forklaret, for pga. det, var der nogle ting fra den første bog som blev gentaget. Dette nedsatte lidt af bogens tempo i starten, da de skulle præsenteres for hinanden igen. Desuden undrede det mig også, at det første kapitel i denne bog er identisk med det sidste kapitel i "Tidsmaskinen". Man får selvfølgelig på den måde et lille resumé af sidste bog, men det virkede også lidt underligt, at man ikke bare skrev videre på historien derfra, uden at gentage et helt kapitel. Men alt i alt var det en god og hyggelig bog, jeg håber dog på, at der kommer meget mere sci-fi og fremtid i den næste bog. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar