torsdag den 21. marts 2019

"Man må ikke spise sine klassekammerater" af Ryan T. Higgins

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne*
"Man må ikke spise sine klassekammerater" (org. titel "We don't eat our classmates") af Ryan T. Higgins, af forlaget Carlsen, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2018). Læst på dansk (org. sprog engelsk). 
★★★★★

"Man må ikke spise sine klassekammerater" handler om tyrannosaurusen Rita der starter i skole, og ikke en hvilken som helst skole, men en menneske skole. Det er første skoledag for Rita Rex, og hun er nervøs. Det er nemlig ikke nemt at være en sulten dinosaur i en klasse fuld af uimodståeligt søde og saftige børn. Man må nemlig ikke spise sine klassekammerater. Vel?

Da jeg hørte titlen på bogen første gang, vidste jeg at den bog måtte jeg bare læse. Desuden er vi ret glade for dinosaurer herhjemme, så det var bare endnu mere grund til at læse den. Nu er den så læst, og den var bare helt vildt sød og sjov!

Rita Rex er en sød lille t-rex unge som har meget svært ved at få venner i sin nye klasse, men det er svært at få venner, når man finder sine klassekammerater uimodståelige, så man hele tiden kommer til at spise dem. Hun lærer dog på den hårde måde, hvordan det føles at blive en snack, og det sætter nogle tanker i gang hos Rita.

"Man må ikke spise sine klassekammerater" er en bog om at starte i skole, og de forventninger man har til det, og generelt bare det at starte op et nyt sted. Det er nemlig aldrig nemt at starte et nyt sted, og slet ikke hvis man er lidt genert, og sulten efter børn. Desuden er det en bog om venskab, og hvordan vi behandler hinanden. For vi skal alle behandle hinanden ordentlig, for ingen gider være venner med en som driller, skubber, slår eller spiser én, men hvis man er sød og gerne vil lege, så er det nemmere. Bogen fortæller om disse ting på en rigtig god og humoristisk måde, som gør det både sjovt og nemt at forstå budskabet.

Bogen er på 48 sider. Der er ikke særlig meget tekst på siderne, men de er til gengæld rigtig fint illustreret af Ryan T. Higgins egne illustrationer. Jeg er helt vild med de meget søde, nærmest tegneserie agtige illustrationer, og man har da bare lyst til at kramme Rita, da hun virkelig ser nuttet ud. Nogle af illustrationerne er meget detaljerede, mens andre er holdt lidt mere enkle. De er så fine, og sjove, og passer perfekt til historien. 

"Man må ikke spise sine klassekammerater" er en super sød, hyggelig og virkelig sjov bog, som fik mig til at både smile og le. Den er oplagt som højtlæsning for børn der skal til at starte i skole, men den kan helt klart også anbefales til voksne, for den er så fin og sjov. 
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er den virkelig :) Jeg er også vild med den! Det er så godt fundet på synes jeg :)

      Slet