torsdag den 6. august 2015

"Endnu en Katherine" af John Green

"Endnu en Katherine" (org. titel "An abundance of Katherines") af John Green, af forlaget Høst og Søn, udgivet i 2015 (org. udgivet i 2006).Læst på dansk (org. sprog engelsk). 3/5 stjerner.

"Endnu en Katherine" handler om Colin Singleton, en anagramelskende nørd og vidunderbarn, på en mission for at påvise sin teori om, at menneskeheden kan opdeles i to slags individer: Droppere og Droppede. For når det handler om piger, og det gør det tit for Colin, så har alle en type, og Colin kan godt lide Katheriner. Men nu er han blevet droppet. Af en pige ved navn Katherine, for 19. gang. Colins ven Hassan, beslutter at tage Colin væk fra det hele, så de tager på roadtrip. De ender i Gutshot, Tennessee, hvor de møder pigen Lindsey.

Jeg havde nok lidt for høje forventninger til "Endnu en Katherine" da jeg startede, fordi jeg elskede "Paper Towns" og "The fault in our stars" virkelig højt, for jeg synes ikke denne bog levede op til disse forventninger. Jo det er en sød og sjov historie, men den fangede mig ikke på samme måde som de andre gjorde. Men jeg er dog glad for, at jeg kæmpede mig igennem den, for den blev god, da man nåede omkring halvvejs.

Colin Singleton små irriterede mig til at starte med, med al sin snakken om at blive kendt og gøre en forskel, og hans snak om at vinde Katherine den 19. tilbage, jeg har aldrig været særlig god til små ynkelige drenge. Men henimod slutningen, groede han på mig, og jeg begyndte at holde af ham. Hassan var virkelig sød og sjov, og jeg kunne godt lide at følge ham og Colin, og deres venskab.

"Nørder siger altid, at de er skideligeglade med at være populære; men - det ikke at have nogen venner, det stinker. Jeg har aldrig selv været særlig vild med dem, der var 'seje' - jeg syntes, de var nogle åndsvage små røvhuller. Men på nogle måder ligner jeg dem sikkert selv."

"Endnu en Katherine" indeholder den samme humor som resten af John Greens bøger, denne bog har dog det anderledes træk, at den indeholder fodnoter, med facts, anagrammer eller små kommentarer/ uddybende historier, til noget der bliver sagt i bogen. Til at starte med synes jeg det var lidt spøjst, og fandt det lidt svært, fordi jeg ikke normalt læser fodnoter, når jeg læser til studiet, men jeg synes faktisk det fungerede ret godt. Jeg synes det gav noget godt til bogen, og det gav god mening i forhold til karakteren Colin, der som vidunderbarn går meget op i detaljer og facts. Så det gjorde det egentlig lidt sjovere at læse om ham, når man fik fodnoterne med. Derudover synes jeg også det er lidt sjovt med alle Colins anagrammer, og meget nørdet.

"Endnu en Katherine" indeholder en lille smule matematik med nogle få grafer og ligninger, men det er ikke noget der skal skræmme folk væk, for det mest indviklede af matematikken, er samlet bagerst i bogen, i en del som man ikke behøver at læse. Men jeg synes nu det er lidt sjovt, at han prøver at lave en teori, som skal bevise at man kan forudse, hvem i et forhold der vil droppe den anden.

"Man kan elske et andet menneske for højt, tænkte han. Men man kan aldrig elske folk lige så meget, som man kan savne dem."

På trods af at den er lidt lang tid om at komme ordentlig igang, og at jeg var lige ved at opgive, så er jeg glad for at jeg ikke gjorde det. "Endnu en Katherine" overraskede mig til sidst, og blev en god, sød og sjov, coming of age bog.

Desuden fandt jeg en del gode citater i den, da John Green er ret god til at sætte ting lidt i perspektiv.

"Bøger er de ultimative Droppede: Læg dem fra dig, og de venter på dig til evig tid; giv dem opmærksomhed, og de gengælder altid din kærlighed."
Ingen kommentarer:

Send en kommentar