tirsdag den 5. december 2017

"Jorden brænder" (Spirit Animals: Totemdyrenes fald #2) af Victoria Schwab

*Sponsoreret af forlaget Alvilda*
"Jorden brænder" (org. titel "Broken ground") af Victoria Schwab, af forlaget Alvilda, udgivet i 2017 (org. udgivet i 2015). Læst på dansk (org. sprog engelsk). Bogen er modtaget som gave fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne. 4/5 stjerner. 

"Jorden brænder" fortsætter hvor "Udødelige vogtere" slap. En ældgammel, ond kraft er vågnet under Erdas. Den gemmer sig i skyggerne og smitter alt, hvad den kommer i berøring med. Selv den hellige forbindelse mellem mennesker og totemdyr, som har holdt Erdas i balance gennem tiderne, er under angreb. Fire unge helte, Conor, Abeke, Meilin og Rollan, sætter alt ind på at bekæmpe den mørke kraft. Sammen med deres totemdyr begiver de sig ud på en desperat rejse, som fører dem dybt ned under jorden og til de yderste afkroge af verden. Men uanset hvad de gør, virker det, som om fjenden altid er et skridt foran dem. Nu ser det dog ud til, at de måske får hjælp fra en uventet kant. 

Jeg havde virkelig glædet mig til, at fortsætte denne serie, da "Udødelige vogtere" virkelig sluttede irriterende, med hele to cliffhangers. Det var derfor skønt at fortsætte historien, og se den folde sig mere og mere ud. "Jorden brænder" er rigtig god og spændende!

Jeg holder stadig meget af karakterende, men Abeke må være min favorit. Hun er meget loyal overfor sine venner, og er desuden rigtig sej. Meilin er begyndt at irritere mig lidt, fordi hun er meget fordomsfuld, og ikke rigtig stoler på folk, selvom hun nok har gode grunde til ikke at gøre det. Jeg har jo som sagt ikke læst den tidligere serie.
Totemdyrene er også hyggelige at følge, og jeg synes det er ret interessant, hvordan de og deres mennesker bliver sat på en lille test, når wyrmen prøver at svække deres bånd. For hvor tætte er de egentlig uden deres bånd? 
I denne bog bliver vi også præsenteret for en gruppe maskeklædte personer, i røde kåber. De er meget mystiske, og hverken læseren eller hovedpersonerne i bogen, kan finde ud af om det er nogle man kan stole på, til trods for at de hjælper grønkåberne.

"Der er ingen nemme veje i livet. Der er heller ingen svære. Der er kun de veje, vi ønsker at tage, og de steder, de fører os hen."


De fire børn er stadig på mission. Conor og Meilin er stadig fanget under jorden, og prøver at finde hen til Evighedstræet. Abeke og Rollan er blevet sendt ud på en ny mission, der fører dem et nyt sted hen i Erdas. Vi bliver derfor præsenteret for at nyt område i Erdas, et område som mange af grønkåberne har mange bekymringer om, fordi det har været beboet af oprører. Det var fedt at få udvidet verdenen, og høre mere om de forskellige områder og de mennesker der bor der, sådan at man får et indblik i de forskellige kulture i Erdas.

I "Jorden brænder" skifter kapitlerne, ligesom i den forrige, mellem at følge Conor og Meilin på deres mission, samt Abeke og Rollan og deres mission. Jeg kan rigtig godt lide når man skifter imellem personerne, da man dermed får indblik i deres forskellige oplevelser og missioner, og derfor ikke går glip af nogle af de spændende ting. Desuden er det meget rart, når nu de er afsted på forskellige missioner, og man dermed kan kæde de forskellige begivenheder sammen til sidst. Derudover er der nogle enkelte kapitler, hvor man følger rødkåberne, som er de mystiske maskerede, der bevæger sig i skyggerne. Man får dermed et lille kig ind til, hvem de er, uden dog at afsløre noget, sådan at de bevare mystikken. Hvilket var fedt!

"Det hjælper ikke noget at lade, som om fortiden ikke er sket. Vi kan ikke slette den. Vi kan kun prøve at komme videre fra den."

"Jorden brænder" er en rigtig god og spændende bog, der fanger fra start til slut. Den er svær at ligge fra sig, da der sker rigtig mange ting, og med kapitler der ofte slutter irriterende, ja så vender siderne nærmest sig selv. Plottet i historien bliver udfoldet mere og mere, og spændingen bliver ved med at stige. Desuden ender "Jorden brænder" også med hele to cliffhangers, og man har bare lyst til at gribe den næste bog med det samme, for at finde ud af, hvad der skal ske med de fire børn, deres følgesvende og totemdyr. Så den må meget gerne snart udkomme!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar