onsdag den 3. januar 2018

Året der gik og 2017's bøger


Så er endnu et år gået, og hvilket år det har været! Der er sket så mange ting i mit liv, og heldigvis flest rigtig dejlige ting, så jeg må sige, at det har været et fantastisk år. Størst af alt er dog, at jeg blev gravid, og her d. 18 december fødte en skøn lille dreng, en dag før termin. Det er ret vildt at blive forælder, hvor man befinder sig i sin egen lille babyboble, uden nogen tidsfornemmelse. Men hvor er det også bare skønt, og et lille smil og grynt kan smelte mit morhjerte. Dette er også grunden til, at der har været så stille på bloggen de sidste to uger, men al min tid er gået og går stadig med, at lære min lille søn, og alle hans små lyde at kende. Jeg får derfor hverken læst eller blogget for tiden. Men nu fik jeg lige et øjeblik, hvor jeg kan gøre status på året. 

År 2017 var også det år, hvor jeg var i praktik hos forlaget Carlsen, hvilket var super fedt og lærerigt. Jeg fik et meget større indblik i forlagsverdenen, og hvad det vil sige at arbejde med bøger fra manuskript til selve udgivelsen. Desuden er de bare super søde, alle dem der arbejder på forlaget Carlsen, og jeg har virkelig nydt at være der.
Derudover var 2017 året, hvor jeg afsluttede min bachelor i Informationsvidenskab og Kulturformidling på KU. Tænk at tre år skulle gå så hurtigt. Jeg startede på kandidaten i september, men er nu gået på barsel. 

Men nu skal det handle om bøgerne. Mit læsemål for 2017, var ligesom år 2016 sat til 30 bøger. Men grundet stress med praktikopgave og bachelor, samt manglende energi under min graviditet, har der været lidt pauser imellem min læsning. Jeg har derfor, her ved årets udgang, kun nået at læse 25 bøger, men alt taget i betragtning, så er jeg godt tilfreds. 

De 25 læste bøger, svarer til 5956 læste sider i 2017. Den længste bog jeg læste var "I døden og videre" af Jacob Kokkedal, der er på 475 sider. Den korteste jeg læste var "Mammutjægeren" af Tine Nord, der er på 15 sider. 

Ligesom de forrige år, er det svært at sige, hvilken eller hvilke bøger der har været den bedste i 2017, men en serie som "Ilttyv" af Nicole Boyle Rødtnes tog mig virkelig med storm. Den er så velskrevet, at man som læser bare sluger den råt, og så er det bare et virkelig gennemført univers, fyldt med spænding og plottvists, som hun har fået skabt der. Derudover overraskede Jeffrey Archer mig virkelig med "Hvor der er vilje", da jeg var overbevidst om, at det ikke var noget for mig. Der tog jeg godt nok fejl, og jeg læste den på ingen tid. Jeffrey Archer skriver virkelig godt! Jeg glæder mig i hvert fald til at fortsætte serien. Desuden har jeg læst rigtig meget af danske forfattere, hvilket har været super fedt. Vi har virkelig nogle dygtige forfattere her i Danmark, der både er dygtige til det realistiske, men bestemt også indenfor fantasy genren. Jeg var specielt glad for "I døden og videre" af Jacob Kokkedal. Det er episk fantasy, og den var bare rigtig god, selvom den til tider gentog sig selv lidt. Men det var skønt at læse noget i den genre igen, da det ikke sker så tit. Den er dog ikke med på billederne her, da den pt. er udlånt. 
Jeg har haft en masse gode læseoplevelser, og håber at år 2018 bliver lige så godt!

I år havde min gode veninde Louise, som har bloggen The Secret Life of a Book Collecter, i samarbejde med Elena fra Litteraturhuset, arrangeret et Bogbloggertræf som foregik hos Paludans Bogcafé i København. Det var et super hyggeligt arrangement, og jeg fik snakket med en masse bogbloggere, både nogle jeg kendte i forvejen, men også nogle jeg kun kendte fra deres blogs eller instagrams. Derudover har jeg været så heldig, at få lov til at interviewe Nicole Boyle Rødtnes, i forbindelse med udgivelsen af serien "Ilttyv", hvilket jeg er utrolig beæret over. År 2017 var også året, hvor jeg endelig kom afsted på Fantasy Bogmesse på Herlufsholm. Det var en super fed oplevelse, og skønt at omgive sig bøger der alle er inden for den genrer jeg elsker mest, nemlig fantasy. Måneden efter var det blevet Bogforums tur, og traditionen tro var jeg afsted med Louise. Bogforum skuffer aldrig, og jeg havde en skøn dag, hvor jeg endnu engang fik hilst på Josefine Ottesen, Nicole Boyle Rødtnes og Siri Pettersen, samt hilst på Paula Hawkins. I forbindelse med Bogforum var jeg blevet inviteret til et eksklusivt arrangement af Lindhardt og Ringhof, hvor jeg sammen med en lille gruppe bogbloggere fik mulighed for at møde Jeffrey Archer. Det var et rigtig godt og spændende arrangement, med en ret interessant herre. 

2017 var alt i alt et skønt år, både privat men også på bogfronten. Mit år har været fyldt med rigtig gode læseoplevelser og spændende boglige begivenheder, så jeg glæder mig til at se, hvad 2018 vil bringe. 

For 2018 har jeg sat mit læsemål til 25 bøger. Jeg satser nemlig ikke på, at jeg får læst så meget, når nu jeg også har en lille baby at holde styr på, men man kan jo blive overrasket. 

Tak til alle jer der læser med på bloggen, det betyder rigtig meget for mig, at I har lyst til at læse med, og jeg nyder sådan at læse jeres kommentarer og tanker. Desuden et kæmpe tak til alle de søde forlag og forfattere, der har givet mig en masse skønne oplevelser i årets løb. Det er jeg meget taknemmelig over!

Jeg håber I alle kom godt ind i det nye år, og at I alle får et rigtig dejligt læseår! :-D

2 kommentarer:

 1. Mon du i år får læst flere børnebøger? (de er også hurtigere læst ;-)) Han kan jo ligeså godt vende sig til bøgerne så hurtigt som muligt, især hvis han skal med til Bogforum haha. :D
  Tak for timerne i 2017, og må 2018 bringer os endnu et par gode oplevelser sammen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være, at der sniger sig en børnebog ind her og der, for ja han kan lige så godt vænne sig til det fra start af ;) Selv tak, det har været rigtig hyggeligt som altid, og er sikker på at 2018 bliver lige så godt :D <3

   Slet