tirsdag den 12. juni 2018

"Den lange vandring" af Martin Widmark

"Den lange vandring" (org. titel "Den långa vandringen") af Martin Widmark, af forlaget Carlsen, udgivet i 2018 (org. udgivet i 2018). Læst på dansk (org. sprog svensk). Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne. 5/5 stjerner. 

"Den lange vandring" handler om en dreng ved navn Adam, hvis hund dør, og en pige ved navn Sonia, der lever på gaden. Da solen  går ned, og de første stjerner tændes på himlen, trækker Adams bedste ven, den gamle hund Rufus, vejret for sidste gang. På den anden side af havet står solen op. Sonia og hendes kat Misser begiver sig ud på en lang vandring, der til sidst fører dem til deres nye hjem. 

Jeg havde virkelig glædet mig til at læse denne utrolig fine billedbog, da den simpelthen lød så sød. Og hold nu op, hvor er den bare skøn og utrolig rørende!

"Den lange vandring" er en bog om tab, hvilket forfatteren formår at vise på en god måde, som børn også vil kunne forstå. Men udover tab fortæller den også om lysten til livet, og hvordan man kan finde den frem, selv i de mørkeste øjeblikke. For selvom temaet i bogen virker ret trist, både for Adam og Sonias perspektiv, så rummer bogen alligevel en del positivitet omkring livet, og de relationer man opbygger gennem et liv.

"Det var, som om Adam sov, når han var vågen, og var vågen, når han sov. I drømmende ledte han altid efter Rufus."

Bogen er på ca. 40 sider. Nogle af siderne har ret meget tekst, mens nogle har lidt mindre tekst eller slet ingen. Derudover er stort set alle siderne fint dekoreret, med nogle vildt smukke illustrationer, der supplerer historien rigtig godt. Emilia Dziubak er virkelig god til at tegne/ male, og jeg er meget fascineret af illustrationerne og alle deres detaljer. Faktisk kunne man også bare bladre igennem bogen, og nyde dem.

"Den lange vandring" er en meget, meget rørende og livsbekræftende historie, som har fået en særlig plads i mit hjerte. Den vækker mange følelser, følelser som jeg tror vi alle har haft, på den ene eller anden måde, da de fleste har prøvet at miste nogen, om det er et familiemedlem eller et kæledyr, så er sorgen i bogen meget relaterebar. Jeg glæder mig til at dele denne smukke bog med min søn, og tage nogle samtaler om, hvad det vil sige at miste en man holder af. Men den skal nu også læses som lidt hyggelæsning.

Jeg vil klart anbefale denne bog, især hvis man søger en billedbog med lidt mere dybde, som også ligger op til samtale.


2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig god og rørende historie, der ligger op til at snakke om de lidt svære ting i livet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er nemlig så sød og rørende :)<3

      Slet