mandag den 2. december 2019

"Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne" af Emilie Melgaard Jacobsen


*Anmeldereksemplar fra forlaget Aronsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne - Søvnmeditation for børn om kærlighed og selvværd" af Emilie Melgaard Jacobsen, af forlaget Aronsen, udgivet i 2019.
★★★★☆

Fra bagsiden:
Det er puttetid, og Natbjørnen Tjugga vil gerne invitere dit barn med på en drømmerejse til Natskoven. Her kan de sammen plante en helt unik kærlighedsblomst. Kærlighedsblomsten hjælper dit barn med at samle fokus og bearbejde dagens mange indtryk. "Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne" er en søvnmeditation skabt med ønsket om at styrke dit barns selvværd. Fuld af magiske illustrationer understøtter bogen dit barns fantasi. Og med konkrete meditative redskaber hjælper Tjugga dit barn med trygt og roligt at give sig hen til søvnen. Rigtig god tur i Natskoven!

Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har fundet ud af, hvad jeg synes om søvnmeditationsbøger for børn, men det er nok fordi jeg har haft blandede resultater med dem. Men jeg kan rigtig godt lide konceptet for bøgerne, og især idéen bag "Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne". Desuden er det bare en rigtig sød og hyggelig historie, som man sagtens kan læse som den er.

"Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne" stiller mange fine spørgsmål til børnene, som vil få ens barn til at reflektere over sig selv, og snakke positivt om sig selv. Bogens spørgsmål vænner børnene til at få et positivt billede af sig selv, og snakke pænt om sig selv. Derudover kommer bogen med flere gode pointer som f.eks. at selvom vi alle ser forskellige ud og er forskellige, så er vi stadig lige meget værd, samt unikke og gode nok præcis som vi er, og det er godt nok vigtigt at huske på!

"Hvis noget føles svært, eller du føler, at du ikke er god nok, kan din kærlighedsblomst hjælpe dig. Din kærlighedsblomst er nemlig altid med dig. Og når du dufter til din kærlighedsblomst, kan du huske alle de dejlige ting, du er god til, og som du har fortalt om." 

Sproget og måden den skal læses på, er tilpasset sådan at det meget gerne skulle få børn til at slappe helt af og komme ned i tempo, sådan at de bliver klar til at sove. Nogle steder skal man sige barnets/ børnenes navne, gabe samt indsnuse, og et enkelt sted er der endda lidt rim. Alt dette er med til at få børnene til at slappe af. Den fine historie bliver rigtig fint suppleret af Emilie Melgaard Jacobsens egne illustrationer. Illustrationerne har et sødt og børnevenligt look, og er holdt i nogle flotte, klare farver, som sammen med historien får skabt en hyggelig stemning. Desuden er jeg bare ret glad for det akvarellook illustrationerne har. 

"Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne" er en rigtig god og sød bog, som jeg glæder mig til at læse og teste med Njord når han bliver lidt ældre, og kan forstå lidt mere af den, men for nu bliver den bare læst for den fine og søde historie. Til tider minder den lidt om bøgerne om "Kaninen/ Elefanten/ Traktoren der så gerne ville sove", i denne bog bliver der bare fokuseret på at give børn et bedre selvværd, ved at gøre dem opmærksomme på de positive sider af dem selv. Denne bog vil dog også gerne have børnene ned i tempo og derefter meget gerne falde i søvn, hvilket også er fokusset for de førnævnte bøger. Det er en bog der stiller spørgsmål til forskellige ting i børnenes liv, og giver dermed en oplagt mulighed til os forældre til at snakke med vores børn om deres liv. Derudover kommer den med flere vigtige budskaber, som jeg håber mine drenge vil tage med sig videre. 

Grundet de førnævnte spørgsmål vil jeg også anbefale den fra omkring 3 år og op efter, for at de får mest muligt ud af spørgsmålene. Emilie Melgaard Jacobsen skriver dog også i indledningen, at man også bare kan bruge spørgsmålene til inspiration, og ud fra dem lave sine egne spørgsmål, som er mere tilpasset ens barn og dets situation.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar