fredag den 3. april 2020

"Gurli Gris' Huskespilsbog" af Neville Astley & Mark Baker

*Anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Gurli Gris' Huskespilsbog" (org. titel "Mein Memo-buch mit Peppa Pig") af Neville Astley & Mark Baker, af forlaget Alvilda, udgivet i 2020 (org. udgivet i 2016). Læst på dansk (org. sprog tysk). 
★★★★☆

Fra bagsiden:
Tag med Gurli Gris og alle hendes venner på legepladsen, i børnehaven, på hospitalet og mange andre steder, som børn kender til. Kan du finde alle de sjove og genkendelige ting? Prøv også det underholdende huskespil med Gurli og vennerne. Bogen udvider barnets ordforråd. Huskespillet styrker finmotorikken og koncentrationsevnen. 

Gurli Gris er et kæmpe hit herhjemme, så der var ingen tvivl om, at denne fine bog også ville blive et hit. "Gurli Gris' Huskespilsbog" har allerede bragt stor begejstring hos min 2 årige. Den er sød og hyggelig, og man kan bruge lang tid på huskespillet. 

Der er ingen decideret historie i bogen, det er mere små hverdagsglimt, hvor der står lidt om, hvad Gurli og hendes familie og venner laver, samt ord fra de forskellige scener. I køkkenet er det f.eks. gryde, køleskab og mælk, og på legepladsen er det f.eks. gynge og sjippetov. De små hverdagsglimt og de mange forskellige ord, indgår alle i temaer som de fleste børn vil kunne relatere til, og bogen får på den måde åbnet op for en mulig snak omkring, hvad der sker på siderne, hvad tingene hedder og om børnene kan genkende de mange ting. Dette er en god måde at øve ordene med ens børn, og dermed udvikle deres ordforråd ud fra noget de kan genkende.

"Gurli Gris' Huskespilsbog" indeholder, udover de små hverdagsglimt og ord, også et huskespil eller vendespil om man vil, med alle de skønne Gurli Gris figurer. Bogen kommer desuden med en lille introduktion til spillet, og hvordan man kan gribe det an. Jeg synes det er en meget sjov detalje, hvor man samtidig kan snakke med børnene om motivet på brikkerne, eller man kan nøjes med at spille spillet, hvilket er med til at udvikle børnenes koncentrationsevne. Der er altså en del læring i denne bog, men helt bestemt også mange hyggestunder. Njord på 2 år er vild med spillet, selvom han ikke spiller det helt efter reglerne endnu, men han øver sig og er meget koncentreret. 
Jeg savner dog lidt, at det rum brikkerne er i, er lidt mere holdbart, i forhold til låget, da det er tyndt plastik der bare kan tages af. Brikkerne er derfor over det hele, og vi må finde en lille æske til dem, så de ikke bliver væk. Men udover det fungerer det rigtig godt.

Siderne er lavet i tyk pap, og kan derfor tåle lidt af hvert.
Derudover er alle siderne fint dekoreret med de velkendte figurer og scener fra Gurli Gris universet, sådan at børnene har noget genkendeligt at kigge på undervejs i læsningen, hvilket også kan gøre det sjovere for dem at udforske ordene og spille huskespillet.

"Gurli Gris' Huskespilsbog" er en sød og hyggelig papbog, som man kan bruge mange hyggelige stunder med. Jeg vil anbefale den fra 2,5-3 år og op, i forhold til spillet, men ellers er den rigtig fin, også bare til at øve en masse ord. Njord er i hvert fald begejstret, og vi har allerede brugt meget tid på både at læse og spille spil. Og hvad er mere oplagt i disse dage, end en bog, hvor der også følger et spil med? 

Er Gurli Gris også et hit hjemme hos jer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar