tirsdag den 15. marts 2022

"Anton og Farmor på havets bund" af Thomas Brunstrøm

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle mine holdninger er mine egne.*
"Anton og Farmor på havets bund" af Thomas Brunstrøm, af forlaget Carlsen, udgivet i 2022.
★★★★★

Fra bagsiden: 
Anton og farmor rejser til havets bund for at finde farmors ring. Her møder de farlige uhyrer, sultne hvaler og travle havfruer, og Anton må være ekstra kvik, hvis han skal klare ærterne og få ringen med tilbage. Det bliver en eventyrlig rejse, for når farmor er med, er der aldrig et kedeligt øjeblik.

Herhjemme elsker vi bøgerne om Sallys far og Eddie, så da jeg opdagede at makkerparret Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, der står bag de andre bøger, havde skabt en ny billedbogsserie, var der ingen tvivl om, at den skulle læses. Forventningerne var derfor også høje, og heldigvis levede Anton og hans farmor op til disse forventninger. "Anton og Farmor på havets bund" er en virkelig god, sjov, eventyrlig og spændende billedbog, der fik forældrene til at smile og børnene til at være helt stille og opslugte. Med andre ord, var "Anton og Farmor på havets bund" et hit!

Anton er en sød dreng, hvis forældre altid har meget travlt med deres telefoner og arbejde. Men når de er væk på konference, så er det farmor der passer ham og hun har altid småkager klar til Anton.
Farmor er helt fantastisk. Hun forstår at lege og pirre Antons fantasi, og samtidig få lavet nogle gode og sjove røverhistorier, som griber både Anton og billedbogens lyttere. Hun er virkelig sådan en farmor, som jeg selv håber at blive en gang! 

"'Hvad var det?' spørger han forskrækket. Farmor kigger ud. 'Pokkers. Det er en gigantblæksprutte.' 'En... en ... gigantblæksprutte?' ' Ja,' siger farmor. 'Det er lidt ligesom en almindelig blæksprutte, den er bare på størrelse med en bus. Og så har almindelige blæksprutter otte eller ti arme. Den her har 37.' 'Tror du, den vil spise os?' spørger Anton forsigtigt, mens han kæmper for at holde balancen - undervandsbåden vipper helt vildt."

"Anton og Farmor på havets bund" er på ca. 40 sider, med en del tekst på siderne. Sproget er holdt let og meget humoristisk. Billedbogen om Anton og hans farmor er en virkelig fin historie, om hverdagens tommerum, hvor forældrene har lidt for travlt nogle gange, og hvor skønt det er med gode bedsteforældre. Antons farmor tager Anton med på en rejse ind i fantasien, og der er fyldt med eventyr og spænding. De kommer f.eks. til Atlantis, hvor alle havfruerne hedder Birthe og de elsker gåder. Derudover møder de en gigantblæksprutte og et andet meget farligt søuhyrer ved Bermuda Trekanten. Det er bare nogle af de ting Anton, hans farmor, hunden og katten støder på, på deres undervandsmission for at finde Farmors ring. Der er spænding, fart over feltet samt sjov og ballade, hvilket er fedt. 

Billedbogen er illustreret af Thorbjørn Christoffersen, der med sin meget karakteristiske streg får fyldt historien med ekstra humor og givet karakterende personlighed. Illustrationerne supplerer historien virkelig godt. 

"Anton og Farmor på havets bund" er en virkelig god, sjov og fantasifuld historie, som fik hele familien til at smile. Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen er et eminent makkerpar, og man ved bare, at når de to går sammen om noget, så kan det kun blive godt og sjovt. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at se, hvad Antons farmor finder på af vilde eventyr næste gang, for heldigvis er det her begyndelsen på en serie. Billedbogen er perfekt til en hyggelig højtlæsningsstund fra ca. 4 år og op. Min søn på 4 år var helt opslugt af historien, og synes den var rigtig god og spændende, og det synes jeg også. Så jeg er næsten sikker på, at en ny favorit har set dagens lys, eller sengelampens lys, herhjemme.

Så er I fan af Sallys far og Eddie, og bedstemødre med slag i, så kan "Anton og Farmor på havets bund" helt klart anbefales!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar