lørdag den 19. september 2015

Besøg på biblioteket #2 (Danmarks Kunstbibliotek)


På dette semester har jeg et fag der hedder Bibliotek og Samfund, som handler om bibliotekernes stilling i samfundet, og hvordan dette har udviklet sig igennem tiden, samt hvilke problemer nutidens biblioteker står overfor, og hvad de forskellige biblioteker gør for at imødegå disse problemstillinger, og for at få flere besøgende. Vores undervisere har derfor besluttet at vi skal ud og se på nogle forskellige biblioteker rundt om i København, for at se hvad de gør, og hvordan udviklingen påvirker dem. Det er faktisk ret interessant, og jeg vil derfor gerne dele det med jer. 

Det første bibliotek vi besøgte var Danmarks Kunstbibliotek, der ligger inde omkring Kongens Nytorv, ved Danmarks Kunstakademi. 

Danmarks Kunstbibliotek er nordens største fag- og forskningsbibliotek for kunst- og arkitekturhistorie, kunstteori og museologi, og derudover er det åbent for hele befolkningen. Det er dog mest brugt af lærer, forskere, PH.D. Studerende, kunsthistorikere, arkitekter, museums ansatte og så selvfølgelig studerende fra kunsthistorie, kunst akademiet og arkitektur. 

De har ca. 182.000 bøger og ca. 1400 tidsskriftsartikler, udklipssamlinger og fotos osv. Det er dog ikke alle materialer man kan låne med hjem, men der er lavet sofagrupper og læsesale, hvor man kan sidde og kigge og læse i de forskellige bøger, derudover er der gratis kaffe, som man også kan hygge sig med. 

Mange af deres materialer er de ved at digitalisere, og mange af deres arkitekturtegninger og fotos kan ses på deres hjemmeside. Det er super godt lavet, og man kan rigtig se alle detaljerne. Dette er en rigtig god måde for dem, at passe på de mange fine og gamle tegninger, så de ikke går i stykker, af hele tiden at blive taget frem.

Derudover er der bare så super flot, og duften af gamle bøger var skøn, og jeg følte mig som Belle fra Skønheden og Udyret, når han viser hende biblioteket. 

Mange tak til Danmarks Kunstbibliotek for en fin rundvisning. 

2 kommentarer:

  1. SÅ smukt et bibliotek - vi var der sidste år i samme fag. Og velkommen til blogverdenen - jeg glæder mig til at følge med :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er nemlig bare super flot :) og mange tak, er glad for at du vil kigge med :)

      Slet