lørdag den 7. juli 2018

"Rejsen til Falkien" (Izola #1) af Christina Bonde


*Bogen er sponsoreret af forlaget Tellerup*
"Rejsen til Falkien" af Christina Bonde, af forlaget Tellerup, udgivet i 2018. Anmeldereksemplar fra Tellerup, men alle holdninger er mine egne. 5/5 stjerner. 

"Rejsen til Falkien" handler 19 årige Izola, som er vokset op med sin mors fortælling af et ganske specielt eventyr. Da moren pludselig dør, får Izola overdraget en mystisk kasse. Men kassen er langt fra det eneste som moren har holdt skjult. Inden længe befinder Izola sig i en ekstrem og farlig verden hvor hun må kæmpe for at overleve og samtidig opklare morens rolle der viser sig at være skæbnesvanger for Izolas fremtid. Er eventyret sandt? Og hvad er betydningen af den magtfulde evne som ligger i Izolas sind?

Jeg var rigtig spændt på denne bog, da den lød rigtig interessant samtidig med at forsiden bare er super flot og dragende. Den var dog ikke, hvad jeg havde regnet med, nej, den var bedre, og jeg var fanget fra start til slut! "Rejsen til Falkien" er helt igennem skøn!

Jeg holdt meget af Izola. Hun er en meget viljestærk og nysgerrig kvinde, som ikke er sådan lige at slå ud af den, selv ikke da hendes mor dør, og hun finder ud af, at hendes mor har holdt en del af hendes liv hemmeligt. Selv når hun er bange, tør hun sige sin mening, og hun bliver mere og mere handlekraftig igennem bogen.
Jorian kunne jeg også godt lide. Han er utrolig charmerende og flabet på den gode måde. Derudover er han villig til at hjælpe Izola selvom han ikke kender hende og selvom han ved, at det kan få alvorlige konsekvenser.
Taito og hans ulv Tjalfe holdt jeg også meget af. Taito er en rar ældre mand, der tager Izola til sig, og Tjalfe tager det på sig at beskytte hende.
Mai, Izolas mor, var også en virkelig interessant karakter, som jeg håber man hører mere om i den næste bog.

"Ingen kan leve i frihed uden at være under ansvar. Vi har alle en pligt over for hinanden og vores samfund."

Falkien er et smukt land befolket af Upirer, som er en slags vampyrer uden rigtig at være det. De snakker det internationale sprog Esperanto, hvilket jeg synes var en rigtig god idé, da Tilkommerne kommer fra forskellige dele af Jorden. Heldigvis er der placeret oversættelser i fodnoten, sådan at vi alle kan være med. Falkien skifter navn efter Kongens navn, hvilket er et ret anderledes, men sjovt, princip. Desuden er det hele bare rigtig godt beskrevet, og alt var gennemtænkt, sådan at man virkelig kunne se stederne for sig. Derudover er der det smukkeste kort med i bogen, som jeg også fik brugt flittigt. Det er nok det pæneste kort jeg har set længe!

Bogen er skrevet i 3. person, med en personbunden fortæller, der følger Izolas oplevelser og tanker, hvilket fungerede rigtig godt. Kapitlerne havde en god længde, som ofte endte super spændende, hvilket fik skabt et godt flow i historien, som gjorde det næsten umuligt at ligge bogen fra sig.

"Rejsen til Falkien" er en virkelig god, spændende og fængende bog, som jeg endte med at sluge råt. Det er en bog fyldt med mystik, sorg, kærlighed og kampen for frihed. Nogle gange kunne jeg godt se, hvor historien ville hen, men jeg blev stadig overrasket over nogle af tvistene. Jeg vendte side efter side, og lige pludselig var sidste side vendt, og bogen var slut, uden jeg rigtig havde lagt mærke til det.  Jeg glæder mig til forhåbentlig at høre mere om Mai, Kong Falke og hans styre og Upirerne i den næste bog, men derudover glæder jeg mig bare helt vildt til at læse den næste i serien, for hold nu op en slutning!Ingen kommentarer:

Send en kommentar