søndag den 25. april 2021

"Vilde vidunderlige dyr" af DR Ramasjang

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Vilde vidunderlige dyr - Fantastiske fortællinger fra Danmarks natur." af DR Ramasjang, af forlaget Carlsen, udgivet i 2020.
★★★★☆

Fra bagsiden:
Kom helt tæt på Danmarks vidunderlige natur i 40 fortællinger om de vilde danske dyr. Tag på en rejse gennem skoven, ud til hav og kyst, hen over det åbne landskab, ned i søer og vandløb og ind til byen. Her er en spændende verden af små og store dramaer i dyrenes kamp for føde og overlevelse. Efter hvert afsnit i bogen får du en række forslag til, hvordan du selv kan komme endnu tættere på dyrene og få vilde vidunderlige oplevelser i naturen. 

Mit ældste barn går i naturbørnehave, hvor de har meget fokus på natur og dyrene omkring os. Derfor synes vi alle at det var sjovt sammen at dykke ned i denne bog, og snakke om de dyr der lever omkring os og deres levesteder. For hold op, hvor lever der egentlig mange flotte og fantastiske dyr i "lille" Danmark. "Vilde vidunderlige dyr" er en god og rigtig fin bog om det vilde dyreliv der findes i Danmark. 

Bogen er baseret på den populære Ramasjang serie af samme navn, der er en børneversion af DR1-serien Vilde vidunderlige Danmark. Bogen rummer en masse virkelig flotte og store billeder af de forskellige dyr relateret til teksten. Billederne er dem fra dokumentaren, og til tider er teksten taget ordret ud af dokumentaren, hvilket jeg egentlig godt kunne lide, da det skaber en fin sammenhæng. Det ekstra man får er så de forslag der kommer til ting, man kan lave ude i naturen til gavn for både dyr og natur.

Jeg kunne godt lide måden bogen er opbygget på. Den er ikke som klassiske opslagsværker om dyr, hvor man kun får en masse fakta og beskrivelser af dyrene. Denne bog fokusere mere på dyrenes liv og deres kamp for føde, parring og overlevelse. Desuden kunne jeg virkelig godt lide at fortællingerne om dyrene nærmest bliver små historier om dem, selvom det ikke er fiktion. Dog savnede jeg en lille bitte smule fakta, f.eks. hvor store dyrene kunne blive og sådan. 

"Vilde vidunderlige dyr" forklarer børn på en rigtig god måde, om den natur og det dyreliv der omgiver os. Efter hvert afsnit, der er delt op i SkovenHav og KystDet åbne landSøer og Vandløb og Byen, kommer der en række forslag til, hvad man kan lave ude i naturen for at komme tættere på dyrene og for at hjælpe dem. Det er f.eks. at bygge et sted til pindsvinene, hvor de kan sove, eller plante blomster til bierne og lave insekthoteller. Det er en meget fin idé at det er kommet med, og er nogle relativt nemme ting, som man kan lave sammen som familie.

Begge mine drenge holder meget af dyr, og de var begge meget optaget når vi læste i "Vilde vidunderlige dyr", som enten godnatlæsning eller på bilturen. Afsnittene om de forskellige dyr er nemlig ikke specielt lange, hvert dyr har ca. 3 sider, og de var hurtige og nemme at læse, og ikke alt for komplicerede i sproget, så selv de små kan være med. Desuden supplerer de mange fine billeder teksten rigtig godt, så der var rigeligt at kigge på for de små. Vi hyggede os i hvert fald meget med at læse "Vilde vidunderlige dyr", og kommer helt sikkert til at kigge i den flere gange. 

Anbefales fra ca. 3 år og op.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar