lørdag den 18. juni 2022

"Sallys far får fodboldfeber" af Thomas Brunstrøm

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Sallys far får fodboldfeber" af Thomas Brunstrøm, af forlaget Carlsen, udgivet i 2022.
★★★★★

Fra bagsiden:
Sally er ret god til at spille fodbold. Det synes Sallys far er vildt sejt, så han overtaler Sally til at starte på et rigtigt hold. Men hun når knap nok at begynde, før fodboldfeberen rammer far. Han køber alt for meget udstyr, hepper højere end alle de andre forældre, og han blander sig i trænerens taktik. Faktisk bliver far så ivrig, at han får spændt ben for både sig selv og Sally. 

Bøgerne om Sallys far er altid et hit herhjemme. Så begejstringen var stor, hos både børn og voksne, da denne bog kom ind af døren. "Sallys far får fodboldfeber" er en virkelig god, sjov og pinlig billedbog, som vil bringe smil og latter med sig, især hvis man har en fodboldfan derhjemme.

Sallys far er ret vild med fodbold, og han ser en masse potentiale i Sally. Han bliver dog lidt for overengageret, da han allerede efter første træning, investerer i en masse fodboldudstyr, selv noget som hun nok ikke får brug for. Derudover mener han, at han er meget bedre end træneren til taktik, så han laver sin egen plan med brug af vingummibamser.
Sally er egentlig ikke specielt interesseret i at spille fodbold, faktisk vil hun bare gerne have fri, når hun har fri. Hun prøver det mest af alt af for sin fars skyld. Hun prøver dog også flere gange at sige til ham, at hun ikke gider gå til fodbold, men han hører det ikke rigtigt.
Eddie er lige så skøn og energisk som vi kender ham. Det er altid sjovt at følge med i hans påfund, der finder sted i illustrationerne i baggrunden.

"'Men udstyr er vigtigt, Sally! Kan du huske, hvor hurtigt jeg kunne køre på cykel, da jeg fik de der nye cykelshorts?'"

"Sallys far får fodboldfeber" er på ca. 40 sider, med en del tekst på siderne. Sproget er dog holdt let og er fyldt med en masse humor, som både børn og voksne vil finde sjovt. Billedbogen egner sig rigtig godt til en hyggelig højtlæsningsstund fra ca. 4 år og op. 
Historierne om Sallys far er altid ret relaterebare, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Jeg har godt nok ikke lige oplevet det her selv, da jeg var lige som Sally, og bare ville have fri når jeg havde fri. Jeg har dog hørt om forældre der bliver lidt for ivrige på deres børns vegne, uden børnene måske har den samme interesse. Det er bare så sjovt at se, og jeg er næsten sikker på at det her finder sted, og især nu, hvor herrelandsholdet lige har spillet nations league. 

Thorbjørn Christoffersen har illustreret billedbogen med sin meget karakteristiske og humoristiske streg, som bringer Sally, hendes far og alle deres oplevelser til live. De sjove og lidt skæve illustrationer supplerer historien rigtig godt, og det er sjovt at gå på opdagelse i dem, især for at holde øje med Eddie og Sallys fars band t-shirts.

"Sallys far får fodboldfeber" er en virkelig god, sød og meget sjov billedbog, hvor Sallys far bliver lidt for besat af fodbold og prøver at udleve sin egen fodbolddrøm gennem Sally. Han var nemlig ikke lige så god som hende. Thomas Brunstrøm er god til at gøre nogle ret relaterebare situationer meget pinlige og sjove, og når de så bliver suppleret af Thorbjørn Christoffersens illustrationer, så bliver det bare rigtig godt. Vi er fan herhjemme, og vi glæder os til at se, hvad Sallys far udsætter Sally for næste gang. De kan klart anbefales!

Billedbøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar