onsdag den 6. januar 2016

Året der gik og 2015's bøger


Så er år 2015 allerede slut, og jeg synes knap nok, jeg lagde mærke til at det blev december, jul og nytår.
2015 har været et lidt blandet år for mig, men heldigvis har den været præget af flest gode oplevelser. 2015 blev året hvor jeg endelig kom til Grækenland, noget jeg har drømt om siden jeg var 13, det var året hvor jeg startede Adventures of a booknerd op, hvilket jeg bragt mig mange hyggelige stunder, og jeg har lært en masse søde mennesker at kende. 2015 var også det år hvor min kæreste friede til mig, så jeg nu kan kalde ham min forlovede, selvom jeg stadig ikke helt har vænnet mig til det endnu. Desværre var det også året hvor min elskede farfar, en mand jeg havde et helt specielt forhold til døde, det har været svært og hårdt og er det stadig. Desuden er år 2015 året hvor jeg startede på 3. semester på mit studie, informationsvidenskab og kulturformidling, og jeg er derfor halvvejs med min bachelor uddannelse, det er vildt!  

Men nu skal det handle om bøgernes verden. Mit læsemål for år 2015, var at læse 7 bøger, da jeg i 2014 kun lige havde kæmpet mig op på 10, og det var inden jeg startede på studiet. Så tænkte at nu når jeg var i gang med studie var 7 bøger måske meget realistisk. Men nej hvor tog jeg fusen på mig selv da jeg i sommerferien læste 9 bøger, og derfor endte med, her ved årets udgang, at have læst 25 bøger i 2015. Det er helt vildt for mig, ved godt det ikke er meget i forhold til mange andre bogbloggere, men for mig er det meget. 
Ovenfor kan I se de bøger jeg fik læst i 2015, i den rækkefølge de er læst. De første par bøger er nogle jeg læste inden jeg startede bloggen, og de der derfor ikke anmeldt her på bloggen. "Som en Skygge" af Brent Weeks mangler dog på billedet, men den er udlånt. 

Men det blev altså til 25 bøger, hvilket svarer til 9675 sider. Den længste bog jeg har læst er "Som en Skygge" af Brent Weeks der er på 708 sider. Den korteste bog var "Stardust" af Neil Gaiman der er på 196 sider. 

Det er svært at sige hvilken eller hvilke bøger der har været de bedste for 2015, for der er virkelig mange. Men de bøger der har rørt mig mest i 2015 var "Mig før Dig" af Jojo Moyes, "Isla og jagten på lykke" af Stephanie Perkins, da jeg endte med at stor tude til begge. Derudover var jeg vildt begejstret for "Red Queen" af Victoria Aveyard og "Legend" af Marie Lu, da disse fantasy serier er virkelig gode og godt skrevet. Desuden læste jeg "Stardust" af Neil Gaiman, og det er altså et fantastisk eventyr han har skrevet der, selvom jeg manglede lidt af de ting der er med i filmen. Men disse bøger er blandt dem jeg har givet 5 stjerner, og er dem der har rørt mig mest. Men jeg har læst rigtig mange andre bøger, der simpelthen også bare har været fantastiske.

Der er faktisk kun to bøger jeg ikke har været vildt begejstret for, og det er "Fanget" af E. L. James og "Alkymisten" af Paulo Coelho, de var overhovedet ikke mig. 

De bøger der overraskede mig mest i 2015 var "The Selection" serien, da jeg faktisk ikke havde troet de ville være noget for mig, pga. deres prinsesse forsider, men jeg endte med at elske dem. 

Af bogligeoplevelser deltog jeg i mit allerførste bogbloggertræf i Aalborg, hvilket var virkelig hyggeligt og sjovt, da jeg mødte mange af de bogbloggere jeg selv følger. Desuden var jeg også til mit allerførste bogforum, hvilket var virkelig interessant, og jeg mødte Josefine Ottesen, som er mit store idol og inspiration, det var vildt sejt!

2015 har alt i alt været et godt år, fyldt med skønne læseoplevelser og boglige begivenheder. Jeg glæder mig meget til at se, hvad 2016 bringer. 

Tak til alle jer der læser med på bloggen, det betyder rigtig meget for mig, at I har lyst til dette, og jeg nyder sådan at læse jeres tanker og kommentarer. Jeg håber I kom godt ind i det nye år!
4 kommentarer:

  1. Hvad det da ikke kan ende med i 2016 ;) Må være lidt af en optur for dig med så mange læste bøger når forventningen så helt anderledes ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Er også vildt glad for det :) mit mål for i år er på 30 bøger, så må vi se hvad det bliver til :)

      Slet