mandag den 11. april 2016

"Glass Sword" (Red Queen #2) af Victoria Aveyard

"Glass Sword" af Victoria Aveyard, af forlaget Orian Books, udgivet i 2016. 4/5 stjerner.

"Glass Sword" starter hvor "Red Queen" sluttede. Mare er flygtet fra Maven, den prins og ven, som forrådte hende. Men hun har opdaget at der findes flere af hendes slags, røde med sølv kræfter. Forfulgt af Maven, der nu er blevet en hævngerrig konge, sætter Mare sig for at finde og rekruttere de andre Newbloods, så de sammen kan kæmpe mod Maven. Men Mare er på vej ned af en dødbringende vej, med fare for at blive til præcis den slags monster, som hun forsøger at besejre. Vil hun knække under vægten af de liv, der er prisen for oprør? eller har forræderi og svigt hærdet hende for evigt?

Jeg elskede "Red Queen" og glædede mig helt vildt til at "Glass Sword" skulle udkomme, så jeg kunne læse videre. Det har jeg gjort nu, og den var klart ventetiden værd, for den er virkelig god og spændende!

Mare er stadig en karakter jeg holder meget af, selvom hun i denne bog er meget mere forvirret over sine følelser. Hun savner Maven og den person han en gang var, på trods af at hun ikke ved om det bare var noget han spillede. Desuden kæmper hun med at finde ud af sine følelser for Cal, selvom situationen gør det umuligt at handle på. Mares temperament kommer virkelig til udtryk i denne bog, og hun er meget mere sur i denne bog, forståeligt nok! Hun bliver frustreret over folk der ikke vil følge hendes planer, og hvis nogle siger til hende at det kan eller skal hun ikke, så gør hun det alligevel. Hun bliver set som en forræder af både sølv og røde, og hun er konstant fyldt med skyldfølelse, hvilket tynger hende rigtig meget, og gør hende endnu mere sur.

"My heart is another wound entirely, still bleeding from betrayal and failure"

I "Glass Sword" bliver man præsenteret for mange nye karakterer, lige fra Newbloods, Lakelanders og The Scarlet Guard. Men det er dog svært at finde ud af om de er gode eller onde, da der bliver gjort meget ud af i begge bøger at "alle kan forråde alle". Man er derfor konstant mistænksom sammen med Mare, for hvem kan man egentlig stole på, og har man det samme mål? Dette synes jeg var en ret god tilføjelse til historien, for er de gode nu så gode som de påstår og omvendt, eller kan man kun stole på sig selv. 

I starten af bogen sker der ikke voldsomt meget, man følger Mare, Cal og nogle fra The Scarlet Guard der drager ud for at finde Newbloods, og rekruttere dem til deres sag. Lige pludselig tager den dog fart, og bliver virkelig hæsblæsende og svær at ligge fra sig!

"If I am a sword, I am a sword made of glass, and I feel myself beginning to shatter."

Selvom "Glass Sword" er lidt sløv i starten, så gør det egentlig ikke så meget, da det er ret interessant at få et indblik i Mares følelser, der er ved at ændre hende og gøre hende nådesløs. Derudover er det spændende at følge deres kamp mod tiden, for at finde Newbloods, inden Maven finder dem.
"Glass Sword" ligger meget op til bog nr. 3, og jeg kan ikke vente til den udkommer, så jeg kan læse videre. For hold nu op en irriterende slutning!

"Glass Sword" er en rigtig god bog fyldt med krig, kærlighed, hævn, endnu flere hemmeligheder og en indre kamp om, hvad der er rigtigt og forkert.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar