mandag den 13. september 2021

"Dine 100 første ord - løft flappen" og "Gurli Gris' første 100 ord"

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplarer fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Dine 100 første ord - løft flappen" og "Gurli Gris' første 100 ord" (org. titel "Peppa's first 100 words"). Gurli Gris er baseret på TV-serien af Neville Astley & Mark Baker. Bogen er udgivet af forlaget Alvilda, begge er udgivet i 2020 ("Gurli Gris' første 100 ord" er org. udgivet i 2016). Læst på dansk (org. sprog engelsk), oversat af Julie Bloch Korsemann. Begge bøger modtager sammen antal stjerner.
★★★★☆

Fra bagsiden af "Dine 100 første ord - løft flappen":
Løft flapperne, og se, hvad der gemmer sig. Denne bog bugner af flotte billeder, som den lille kan pege på, og som I sammen kan tale om. Billederne er opdelt i genkendelige temaer som legetøj, sengetid, mad, kroppen, følelser, kæledyr, udeliv og mange flere. Nyd en rolig hyggestund, mens dit barn leger sig til et større ordforråd og bedre koncentration. 

Fra bagsiden af "Gurli Gris' første 100 ord": 
Følg med Gurli og Gustav, og lær over 100 nye ord. Vend siderne, og løft flapperne! Denne bog bugner af sjov og læring!

Herhjemme øver vi næsten dagligt de 200 ord, disse to bøger tilsammen rummer. For med en på snart 2 år, er det en rigtig god idé at få stimuleret hans sprog og udvidet hans ordforråd. "Dine 100 første ord" og "Gurli Gris' første 100 ord" er perfekte til dette, da de med deres fine billeder og flapper er sjove at kigge i for de små.

De to papbøger er meget søde og hyggelige, og hvor den ene er meget klassisk i sit udtryk med fotografier fra velkendte ting i barnets liv, så spiller den anden på en anden form for genkendelighed, nemlig den meget kendte figur, Gurli Gris. Nogle af ordene går igen i de to bøger, men hvor de i "Dine 100 første ord" er realistiske fotos, så er det i "Gurli Gris' første 100 ord" illustrationer fra Gurli Gris' univers. I begge bøger er tingene delt op i temaer, lige fra mad, kroppen, bondegården til supermarkedet og haven, hvilket er med til at give et godt overblik over, hvor man kan finde de forskellige ting, i situationer og steder barnet kender til. 

Bøgerne er på henholdsvis 12 og 14 sider, med rigtig mange billeder på hver side. Siderne er lavet i pap, men i den lidt tynde ende, og jeg synes personligt godt de kunne have været lidt tykkere, da de er nemme at bukke, hvilket er lidt ærgerligt. Flapperne er til gengæld et hit. Begge mine drenge elsker dem og det gav lige lidt ekstra til bøgerne. Drengene synes det var sjovt at løfte flapperne, for at se hvad der gemte sig bag dem. Flapbøger er dog altid lidt risikable til den aldersgruppe, og nogle af flapperne er derfor allerede revet ud.

"Dine 100 første ord" og "Gurli Gris' første 100 ord" er nogle søde og gode papbøger, der med deres farvestrålende og genkendelige illustrationer og fotografier stimulerer de små børns sprogudvikling og ordforråd. De ligger op til at man kan snakke med sine børn om deres kroppe, de forskellige følelser man kan udtrykke, hvad dyrene siger samt spørge dem om de kan finde de forskellige karakterer fra Gurli Gris. Dette er alt sammen med til at udvikle børnenes sprog. Freyr på knap 2 år er rigtig glade for begge bøger, og kigger næsten dagligt i dem. Nogle gange bliver han dog lidt ivrig med flapperne, så man skal ikke være bange for at flapperne går i stykker når man køber disse bøger, for det gør de nok. Jeg vil klart anbefale bøgerne til de 0-3 årige, da de er hyggelige og sjove for børnene. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar