søndag den 7. november 2021

"Disney - Julebogen" af Disney

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Disney - Julebogen" (org. titel "Disney's Christmas Storybook Collection") af Disney Enterprises, Inc., af forlaget Carlsen, udgivet i 2020 (org. udgivet i 2014). Læst på dansk (org. sprog engelsk), oversat af Elisabeth Kiertzner. 
★★★★★

Fra bagsiden: 
Kom i den helt rigtige julestemning med alle dine yndlingskarakterer fra Disney og Pixar i denne smukke samling af julehistorier. Tag med Woody, Buzz og resten af flokken på jagt efter et juletræ, følg Elsa, når hun forsøger at skabe verdens bedste jul for sin søster, Anna - eller se, hvad der sker, når Vilde Rolf planlægger årets julefest. Glædelig Jul!

Herhjemme elsker vi både julen og Disney, så en kombination af de to ting er bare et sikkert hit. Vi blev derfor alle meget glade, da vi modtog denne bog med korte julehistorier. Njord glædede sig især til at høre den med Bumle fra Biler. Derudover er det bare super hyggeligt at læse historier med karakterer Njord kender og elsker, og nogle af dem jeg selv voksede op med, som jeg nu kan præsentere for mine børn. "Disney - Julebogen" er en virkelig god, sød og hyggelig samling historier, der med garanti vil sprede julestemning og magi hjemme i stuerne.

Jeg kan rigtig godt lide at bogen tager både nogle af de helt gamle klassikere med som f.eks. Dumbo og Lady og Vagabonden, men også nogle af de nyere film som Rapunzel og Frost med. Disney kunne jo udelukkende have valgt nogle af de nyere film, som målgruppen er vokset op med, men det har de ikke gjort, og jeg blev helt nostalgisk og glad af at opleve karakterer fra min egen barndom, og se hvordan de hver især holder jul. Njord var især begejstret for historien om Biler og Frost, da det er nogle af hans absolut yndlingsfilm, og dem der er blevet set mest herhjemme. Jeg synes dog personligt selv, at det er fedt at præsentere ham og Freyr for nogle af de andre figurer, sådan at de faktisk kender dem, den dag de er gamle nok til at se de film.

"Woody så på sine venner. Buzz havde ret. Jul uden Andy var hverken værre eller bedre. Den var bare anderledes. Det, som julen handlede om, var jo egentlig at være sammen med mennesker - og legetøj - man holdt af."

"Disney - Julebogen" indeholder 14 relativt korte historier, der alle er på ca. 17 sider. Nogle af siderne er mere teksttunge end andre, men de er dog overskuelige at læse. Derudover er flere af siderne helsides illustrationer, mens andre bare har en lille illustration på en side med tekst. Illustrationerne er super fine med de velkendte figurer fra de pågældende tegnefilm. Sproget er holdt let og historierne er hyggelige og man kan virkelig mærke den varme og magi de får skabt. Man flyver bare igennem historierne en efter en. Historierne er perfekte til en hyggestund med højtlæsning for de små fra 3-4 år og op efter.

Historierne fokusere på forskellige ting, som f.eks. venskab, hjælpsomhed, kærlighed, og glæden ved at give samt at være omgivet af dem man holder af. Vi oplever Dumbos første jul, vi oplever Mickey Mouse og Onkel Joakim i klassikeren Et Juleeventur, og Rapunzel der prøver at bygge nye minder omkring julen og slette de skræmmehistorier Mor Gothel har bildt hende ind om julen. Derudover er vi med når Den lille havfrue laver juleskattejagt for hele sin familie, og når Vagabonden vil overraske Lady med en særlig fin gave. Historierne viser os julemagien, og hvordan vi sammen kan skabe en masse glæde og minder, og hygge os, selvom alt ikke nødvendigvis går som vi regnede med.

"Disney - Julebogen" er en skøn bog, med en masse søde, sjove, hyggelige og hjertevarme historier, der med garanti vil bringe både julestemningen og smilene frem hos den som læser den, store som små. Jeg glæder mig til at tage den frem de næste mange år, og læse den med mine børn, og forberede os på jul, hygge og selvfølgelig Disneys Juleshow. Ja, bare generelt nyde den magi og stemning Disney er rigtig god til at skabe. Så hvis man er vild med både jul og Disney, så kan denne bog klart anbefales. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar