fredag den 10. december 2021

"En vidunderlig ting kaldet sne" af Yuval Zommer

*Lånt på biblioteket*
"En vidunderlig ting kaldet sne" (org. titel "A thing called snow") af Yuval Zommer, af forlaget Turbine, udgivet i 2021 (org. udgivet i 2020). Læst på dansk (org. sprog engelsk), oversat af Gry Kappel Jensen.
★★★★★

Fra bagsiden:
Ræv og Hare har aldrig før set sne. Hvordan ser den mon ud? "Sneen er hvid som jeres pelse," siger Bjørn. "Sneen er kold som jeres snuder," siger Rensdyr. "Sneen glitrer som jeres øjne," siger Gås. Det lyder helt fantastisk, og Ræv og Hare begiver sig ud for at finde den vidunderlige ting kaldet sne... 

Lige nu daler sneen stille ned udenfor. Jeg elsker sne og jeg bliver mindst lige så begejstret for at se sneen dale som mine børn. Ja, selv min hundehvalp på 7 måneder sprang rundt i sneen og forsøgte at fange snefnug, præcis lige som jeg forestiller mig Ræv og Hare gør i denne bog. For findes der noget hyggeligere end sne til jul og flotte snedækkede landskaber? 
“En vidunderlig ting kaldet sne” viser noget af denne begejstring, og er en virkelig fin billedbog om Ræv og Hare der oplever sne for første gang. 

Ræv og Hare blev født om foråret, voksede op i løbet af sommeren og blev bedste venner, da efteråret satte ind. En dag mærker de noget andet, og Terne fortæller dem at vinteren er på vej, og at den selv flyver sydpå med de andre terner, men at Hare og Ræv vil komme til at opleve sne. Ræv og Hare tager ud for at finde ud af, hvad sne er. De snakker blandt andet med Bjørn, Rensdyr, Laks og Gås, der alle kan fortælle dem forskellige ting om den vidunderlige ting kaldet sne. Da sneen endelig daler bliver de meget glade og begynder straks at hoppe og lege i det.

Det er en historie om venskab, vinter og det at opleve ting med børns begejstring og nysgerrigheden omkring det.

“I det mørke vand så de genspejlingen af noget, der glitrede. “Sne?” Hviskede Ræv. “Stjerner,” gabte Hare."

“En vidunderlig ting kaldet sne” er en vildt flot billedbog på ca. 30 sider. Skriften er ret stor og der står ikke specielt meget, men den rammer bare plet i forhold til glæden og nysgerrigheden. Yuval Zommer har selv illustreret den, og hans illustrationer er virkelig fantastiske, jeg er vilde med dem. De har flotte farver, stemningen bliver fanget og illustrationerne formår virkelig at vise, hvor vidunderligt og magisk sne kan være.

“En vidunderlig ting kaldet sne” er en virkelig god, sød, hyggelig og meget smuk billedbog, som jeg hyggede mig meget med. Billedbogens store, flotte illustrationer og mængden af tekst gør den overskuelig for selv de små at høre med, så vil anbefale den til børn fra omkring 2 år og op. Den passer i hvert fald perfekt til en hyggelig højtlæsnings stund under dynerne, i denne kolde vintertid.

Hvordan har I det med sne?




Ingen kommentarer:

Send en kommentar