onsdag den 23. januar 2019

Året der gik og 2018's bøger


Endnu et år er gået, og januar måned er næsten slut. Tiden går alt for hurtigt, og igen, igen er jeg langt bagud. 2018 har været et meget stille og roligt år, da jeg det meste af året har været på barsel med min søn Njord, der allerede er blevet et år, jeg kan ikke følge med! Meget af min tid er derfor gået med at finde ud af forældrerollen, og lære min søn at kende. Det går heldigvis rigtig godt, og han er en glad og nysgerrig dreng, hvis bedste legetøj er bøgerne (for det meste dem af pap), så jeg er meget glad og stolt 😜 haha. 
I 2018 kom jeg ind på studiet Bibliotekar DB, som jeg starter op på her til februar, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg skal samarbejde med Roskilde bibliotek, og jeg er sikker på det nok skal blive rigtig godt.

Men nu skal det handle om bøgerne. Mit læsemål for 2018 var 25 bøger, da jeg de sidste år har ligget deromkring, og tænkte at med en lille baby, var det nok ikke realistisk med flere. Men ved årets udgang havde jeg altså læst 36 bøger! Okay der er en del billedbøger og børnebøger i blandt, men stadig, det er 36 bøger, og jeg er meget godt tilfreds. 

De 36 læste bøger, svarer til 8064 læste sider i 2018. Den længste bog jeg læste var "Heksejægerens bytte" af Pernille Eybye, der er på 606 sider. Den korteste bog jeg læste var "Hvor er Kubbu?" af Sissel Bøe og Peter Madsen, der er på knap 18 sider. 

Ligesom sidste år, er det svært at sige hvilken eller hvilke bøger der har været den bedste i 2018, da der har været mange gode læseoplevelser. Jeg nød at fortsætte rejsen til Panteon i "Akkanas gåde" af Boris Hansen, som er en serie jeg virkelig glæder mig til at læse videre i, for hold op, hvor er den god. 
Bøgerne har taget mig med til mange forskellige og spændende universer. Nogle der ligner vores verden, men rummer hemmeligheder, paralleluniverser, nogle lange tilbage i fortiden og andre langt ude i fremtiden, ja sågar hele planeten jorden og rummet, samt fantastiske fantasy universer. 
I 2018 læste jeg mange bøger der rørte mig på den ene eller anden måde, lige fra at gøre mig trist til at give mig ondt i maven. Blandt disse var "Mælk og honning" af Rupi Kaur, det er en digtsamling, og på trods af at jeg normalt ikke læser digte, så ramte denne noget inde i mig. Desuden blev jeg også meget rørt under min læsning af Carlsens billednoveller, der er billedbøger for unge. De er skrevet af nogle af landets førende forfattere inden for YA, og tager svære og tunge emner op, og de gør det virkelig godt, sådan at man virkelig kan mærke de følelser der er på spil i bøgerne. 
Igen i år har jeg læst rigtig mange bøger af danske forfattere, lige fra fantasy, gys og paranormal, børnebøger og krimi. Vi har virkelig nogle skrappe forfattere i Danmark, og jeg nyder at læse mere dansk litteratur. 
Desuden har mit læseår været tydeligt præget af, at jeg har fået et barn, da der er kommet flere børnebøger og billedbøger blandt det jeg læser, men jeg håber I synes, det er lige så hyggeligt som jeg gør. Jeg bliver i hvert fald gang på gang, imponeret over, hvor meget sådan en bog kan få ud, på så få sider. Og så er de fleste af dem jo vildt flot illustreret!

I år har jeg været så heldig, at få lov til at interviewe Signe Fahl, forfatter til "Ellekongen" og Alexandra Nilsson, forfatter til "Skæbnebrevet", på min blog, og jeg er så utrolig beæret over, at de har ville lege med. I slutningen af september havde forlaget Alvilda inviteret mig, og en del andre bogbloggere, i biografen til forpremieren på "Vildheks", som er en ret god, dansk fantasy familiefilm. Den overraskede mig positivt, og det var et rigtig hyggeligt arrangement. 
Derudover var jeg endnu en gang taget afsted til Bogforum, og traditionen var det sammen med min gode veninde Louise. I 2018 var vi dog afsted i to dage, og det var bare super godt. Bogforum skuffer aldrig, og jeg glæder mig allerede til det i år. I 2018 fik jeg igen hilst på Josefine Ottesen og Malene Sølvsten. Desuden fik jeg hilst på Sara Bouchet, Boris Hansen, Christina Bonde, Haidi W. Klaris og Signe Fahl, som alle signerede mine bøger. Du kan læse om min dage på Bogforum her og her
Den første søndag i advent havde Signe Fahl inviteret mig til julemarked og bogreception på "Elleskudt", så vi drog mod Leestrup, og det var virkelig et hyggeligt lille julemarked, og så var det hyggeligt at hilse på Signe igen. 

2018 var alt i alt et skønt år, både privat men også på bogfronten. Mit år var fyldt med rigtige mange gode, rørende og skræmmende læseoplevelser, og hyggelige boglige begivenheder, så jeg glæder mig til at se, hvad 2019 har at byde på. 

For 2019 har jeg sat mit læsemål til 30 bøger, så må vi se om jeg når det. 

Tak til alle jer der læser med på bloggen, det betyder rigtig meget for mig, at I har lyst til at læse med, og jeg nyder sådan at læse jeres kommentarer og tanker. Desuden et kæmpe tak til alle de søde forlag og forfattere, der har givet mig en masse skønne oplevelser i årets løb. Det er jeg meget taknemmelig over!

Jeg håber I alle kom godt ind i det nye år, og at I alle får et rigtig dejligt læseår! 😊
Ingen kommentarer:

Send en kommentar