onsdag den 16. oktober 2019

"Alene Hjemme" Baseret på filmen skrevet af John Hughes og instrueret af Chris Columbus

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Alene Hjemme" (org. titel "Home Alone") baseret på filmen skrevet af John Hughes og instrueret af Chris Columbus, af forlaget Carlsen, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2019). Læst på dansk (org. sprog engelsk).
★★★★★

Fra bagsiden:
En sjov og spændende historie om den juleaften, hvor Kevin var helt alene hjemme. 

Alene Hjemme vil altid være en af julefavoritterne herhjemme, på niveau med Love Actually. Det er bare ikke rigtig jul, uden man har set de to film i tv. Så begejstringen var stor da "Alene Hjemme" billedbogen kom ind af døren. Den er så sød og hyggelig, og jeg fik straks lyst til at gense filmen, for ca. 117. gang. 

Vi kender nok alle sammen historien om Kevin, der på uheldigvis bliver glemt af sin familie, da de tager afsted på juleferie, og hvordan han egenhændigt beskytter sit hjem mod to dumme indbrudstyve. Historien er her forkortet ned til billedbogsformat, men det fungerer bare super godt. Ligesom med de andre billedbøger i denne serie af filmklassikere mangler der en lille smule, når den bliver omdannet til billedbogsformat. Men alligevel mangler man ikke noget af betydning, og selv hvis man ikke kender historien i forvejen, så får man sådan set alle de vigtige detaljer med, og så kan man jo efterfølgende supplere med at se filmen. 

Bogen er på omkring 40 sider, og der er ikke særlig meget tekst på siderne. Sproget er holdt nemt og forståeligt, og den fungerer derfor rigtig godt til både højtlæsning og som letlæsning. Siderne er prydet med Kim Smiths skønne illustrationer, som jeg er ret vilde med. De er skøre, men den lidt naive streg passer bare så godt til historien. Kim Smith formår at holde sig troværdigt til filmen og de forskellige scener derfra, hvilket jeg synes er super fedt. Og så er jeg generelt bare vild med, at historien næsten allerede starter med det samme man åbner bogen, da illustrationerne der fint indleder historien og introducerer den lidt skumle gamle nabo, inden den egentlige historie begynder, samt at den efter historien i princippet er slut, giver lidt ekstra til historien og naboen.

"Alene Hjemme" er en virkelig god, sød og hyggelig billedbog, om familie, kærlighed og masser af mod. Den bringer julestemningen frem, og giver én lyst til julefilm, julemusik og julehygge, selv her i oktober måned. Den kan læses af folk i alle aldre, store som små, og hvis du elsker Alene Hjemme filmen, så er den et klart must. 

Jeg er vild med ideen om at lave filmklassikere og kultfilm om til billedbøger, så man kan dele historierne med sine børn, som måske ikke er gamle nok til at se filmene, men som alligevel skal have glæde af de skønne historier. Foreløbig er der udkommet tre billedbøger i serien. "E.T.", "Tilbage til fremtiden" og "Alene Hjemme".
Ingen kommentarer:

Send en kommentar