fredag den 11. oktober 2019

"Tilbage til fremtiden" Baseret på filmen af Robert Zemeckis og Bob Gale

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Tilbage til fremtiden" (org. titel "Back to the Future"), baseret på filmen af Robert Zemeckis og Bob Gale, af forlaget Carlsen, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2019). Læst på dansk (org. sprog engelsk). 
★★★★★

"Tilbage til fremtiden" handler om Marty McFly, og hans rejse tilbage i tiden, og de udfordringer han møder, når man får rodet lidt ved historien. 

Med en søster der elsker Michael J. Fox, ja så har jeg set "Tilbage til fremtiden" rigtig mange gange, og forbinder den derfor nu med mange gode og sjove minder fra min barndom. Derfor blev jeg også meget glad, da jeg så at "Tilbage til fremtiden" ville udkomme som billedbog. Jeg elsker ideen om, at lave kultfilm/ klassikere om til billedbøger, da det er en rigtig god og hyggelig måde, at introducere sine børn for noget man selv elskede som barn, men som de måske ikke er helt store nok til at se endnu. "Tilbage til fremtiden" er en god, sjov og fin billedbog, der helt klart er værd at læse!

Billedbogen er på omkring 40 sider, og der er ikke særlig meget tekst på siderne. Sproget i bogen er holdt meget let og forståeligt, sådan at man både kan læse den som letlæsning, eller til en hyggelig højtlæsningsstund med sine børn. Siderne er fint illustreret af Kim Smith, der med sin barnlige streg, giver billedbøgerne et sødt udtryk, men stadig på en måde så man kan genkende karakterende i forhold til skuespillerne, samt de forskellige scener i filmen. Jeg er vild med illustrationerne, og de fungerer bare rigtig godt til historien. 

"Tilbage til fremtiden" holder sig rigtig godt til film udgaven, og selvom historien er blevet forkortet en del, for at passe til formatet, så mangler der ikke noget af stor betydning. Den formår nemlig på meget lidt plads, at få alle de vigtige aspekter af historien fra filmen med, og det er altså meget godt klaret. Selvfølgelig går tingene stærkt, da der skal nås meget på kort plads, men det lykkes, og historien passer rigtig godt til billedbogsformat. 

"Tilbage til fremtiden" er en virkelig god, hyggelig og flot billedbog, om familieforhold, tidsrejser, kærlighed og at turde sige fra og kæmpe for det man har kært. Det er en bog folk i alle aldre kan læse, både store som små, fans af kultfilmen, folk der gerne vil introducere deres børn for historien, eller folk der stadig har historien om Marty McFly og hans tidsrejse i den gamle bil tilgode. Den er i hvert fald værd at læse. 

Foreløbig er der udkommet to billedbøger i serien med filmklassikere, nemlig "E.T." og "Tilbage til fremtiden". "Alene hjemme" udkommer d. 15. oktober 2019. Ingen kommentarer:

Send en kommentar