onsdag den 26. januar 2022

"Hugo & Holger skal nok få det godt" og "Hugo & Holger bygger et hundehus" af Oscar K.

*Anmeldereksemplarer fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Hugo & Holger skal nok få det godt" og "Hugo & Holger bygger et hundehus" af Oscar K., af forlaget Carlsen, udgivet i 2022. Begge bøger modtager samme antal stjerner.
★★★★★

"Hugo & Holger skal nok få det godt":
Hugo er næsten blind og helt alene. Han ønsker sig en hund. Så får han Holger, som ikke er en rigtig hund. Men det ved Hugo ikke. Og måske gør det heller ikke så meget, for Hugo og Holger skal nok få det godt.

"Hugo & Holger bygger et hundehus":
Hugo og Holger bygger et hundehus, hvor Holger kan sove. For Hugos seng er jo alt for lille til to, og Holger har det med at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

Der var noget dejlig velkendt ved billedbøgerne om Hugo og Holger, og det gik hurtigt op for mig, at de faktisk bygger på en film, jeg så sidste år. Billedbøgerne holder sig ret godt til filmen, og de er meget hyggelige. "Hugo & Holger skal nok få det godt" og "Hugo & Holger bygger et hundehus" er nogle virkelig gode, og søde historier om et umage venskab, der bringer smil på læben.

Hugo er en lille dreng, der bor alene i et lidt skævt hus. Han er næsten blind og har minus 32 på begge øjne, og så er han ensom. Han drømmer om at få en hund. En hund han kan fortælle historier til og hygge sig med.
Holger er en cirkuselefant med store drømme og en stor appetit. Desværre blev han glemt af sit cirkus, og endte derfor i en dyrehandel for glemte dyr. Men der er ingen der vil adoptere en elefant med så stor en appetit. Udover Hugo selvfølgelig, der dog tror Holger er en hund. 

Billedbøgerne om Hugo og Holger er meget søde, hyggelige og sjove. De handler om venskab, ensomhed og at finde et særligt bånd til en anden, på trods af forskelligheder. Hugo og Holger bliver bedste venner, og de rummer hinanden og giver hinanden plads, selvom Holger spiser ekstremt meget, fylder i sengen og er A-menneske eller elefant, og Hugo derimod er B-menneske og træt af Holgers snorken. Men de kan ikke undvære hinanden og det var skønt at se.

Billedbøgerne er på ca. 40 sider, sproget er holdt nemt forståeligt, og der er ikke meget tekst på siderne.
Teddy Kristiansen har illustreret billedbøgerne, og hans skæve, lidt barnlige streg fylder bøgerne og karakterende med humor og personlighed, og jeg kunne virkelig godt lide dem. 
Billedbøgerne om Hugo og Holger passer rigtig godt til en hyggelig højtlæsningsstund for de ca. 2-3 årige og op. Mine drenge på 2 og 4 år er i hvert fald ret glade for bøgerne, og synes det er sjovt at Hugo tror elefanten Holger er en hund, der spiser mad i store mængder. 

Hugo og Holger bøgerne er rigtig gode, søde og sjove, og de fik mig til at smile flere gange under min læsning. Heldigvis tyder det på der kommer flere bøger om det skønne vennepar, hvilket jeg i hvert fald vil se frem til. Man kan dog også, efter man har læst bøgerne, se den korte film om Hugo og Holger, der vidst kan lånes på filmstriben. Både bøger og film er et besøg værd. Vi har i hvert fald allerede læst bøgerne flere gange herhjemme. 

Bøgerne udkommer d. 27. januar. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar