lørdag den 7. maj 2016

Bogbyttetræet i Roskilde


I nærheden af Roskilde bibliotek, nede i Folkeparken, står der et meget fint lille bogtræ eller en skulptur om man vil. Bogtræet har en masse små hylder, hvorpå der står en del bøger, foran er der placeret en plastiklåge der skal beskytte bøgerne mod vind og vejr. 

Bogbyttetræet har stået der siden 2010, og var en del af et projekt, der skulle få flere folk til at benytte sig af Folkeparken, da der også har været mulighed for at låne tæpper, som man kunne sætte sig på. 

De sidste par år har det dog stået tomt, plastikpladerne har været dækket af graffiti, sådan at man ikke har kunne se ind i rummene, og det var tydeligt at det ikke længere blev brugt. Men her forleden, da jeg gik en tur i Folkeparken, kom jeg forbi det, og det var blevet renset og der var kommet bøger i det igen. Jeg blev simpelthen så glad, for træet er nemlig så sødt. Lågerne sidder dog ikke så tæt mere, så ved ikke hvor godt bøgerne er beskyttet i regnvejr, men på en dag med solskin, ser det virkelig hyggeligt ud. 

Tanken bag Bogbyttetræet er, at man kan komme og låne en bog fra træet, og så enten sidde i parken og læse den, eller tage den med hjem hvis det er det man har lyst til. Derudover er man også velkommen til at komme og stille sine gamle bøger, sådan at andre måske kan få glæde af dem. 

Jeg synes det er en rigtig sjov og god idé. Jeg kan godt lide tanken om at give sine bøger videre på denne måde, sådan at de bøger man måske ikke kunne lide eller bare ikke har plads til længere, kan komme hen til en som vil blive mere glad for den, sådan at man ikke bare smider den ud. 

Jeg har dog ikke selv benyttet mig af det endnu, men kigger da engang imellem, om der er kommet noget spændende. 

Er det noget lignende Bogbyttetræet der, hvor du bor? 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er nemlig så fint, og virkelig hyggeligt :)

   Slet
 2. Hvor er det fantastisk fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er, er også virkelig glad for at de endelig har fået det renset :) det er så hyggeligt :)

   Slet