fredag den 22. juli 2016

"Uden Glemsel" (Unremembered #2) af Jessica Brody

"Uden Glemsel" (org. titel "Unforgotten") af Jessica Brody, af forlaget Alvilda, udgivet i 2014 (org. udgivet i 2014). Læst på dansk (org. sprog engelsk). Anmeldereksemplar fra Alvilda, men alle holdninger er mine egne. 4/5 stjerner.

"Uden Glemsel" starter et halvt år efter "Uden Minder" sluttede. Sera og Zen befinder sig i år 1609, hvor de gemmer sig hos en lille bondefamilie. De er flygtet tilbage i tiden for at kunne være i sikkerhed langt væk fra Diotechs udspekulerede videnskabelige eksperimenter. Men nye farer truer, da Sera får sværere ved at skjule sine særlige evner, og Zen pludselig bliver angrebet af en mystisk og nedbrydende sygdom. Sera må endnu engang rejse langt gennem tid og rum - men Diotech har fremstillet et nyt og overraskende våben til at få fat i hende. Hvis Sera skal redde Zen fra døden og bekæmpe den virksomhed, der skabte hende, må hun søge dybt ind i sit sind for at finde hemmeligheden. En hemmelighed, som flere vil slå ihjel for at få fat i.

Jeg var ret spændt på at læse "Uden Glemsel", da jeg synes man fik rigtig mange detaljer afsløret i "Uden Minder", så jeg var spændt på, hvordan Jessica Brody ville bygge videre på historien, og det får hun gjort på en virkelig god og spændende måde. Jeg var helt opslugt i min læsning. Denne bog er rigtig god, og efter min mening bedre end den første! 

Sera er stadig en karakter jeg holder meget af. Hun gør alt for at passe ind, men det er meget svært i 1609, da hun er så meget anderledes, hvilket får nogle ret alvorlige konsekvenser. Hun er stadig meget stædig, og er ikke meget for at høre efter. I denne bog kommer der en ny fyr ind i billedet, og han vækker nogle meget forvirrende tanker og følelser i Sera, og hun har meget svært ved at modstå ham, hvilket er ret sjovt, da hun slet ikke forstår, hvad det er der foregår.
Zen er stadig virkelig sød og dybt forelsket i Sera, men han irriterer mig stadig, ved ikke helt hvad det er der irriterer mig, men synes stadig han er lidt for meget. 
Kaelen er den nye fyr. Han er lige som Sera, men han er ikke nær så rebelsk som hende. Jeg kom virkelig til at holde af Kaelen, for han siger nogle virkelig sjove ting en gang imellem, fordi han, ligesom Sera i den første bog, ikke kender til sarkasme og de mest basale ting, selvom han har læst om det i en manual. Man ved ikke helt om man kan stole på ham, men han formår at charmere både Sera og læseren (eller i hvert fald mig). Sera får også vækket nogle følelser i ham, som han ikke ved hvad betyder, eller troede han havde, hvilket er ret sjovt. 
Desuden er jeg ret glad for at Cody stadig er med, for han er virkelig sjov, og jeg holder meget af hans sarkasme og tilgang til tingene. 

I "Uden Glemsel" bliver man taget med til både fortiden og et stykke ude i fremtiden. Dette kunne jeg ret godt lide, da det altid er lidt interessant at se, hvordan folk forestiller sig fremtiden, og denne gang en fremtid der faktisk er meget tæt på. I dette tilfælde er det både fascinerende og skræmmende. Fascinerende pga. hele den teknologiske udvikling og de nye tiltag, som f.eks. biler der kører af sig selv, for at mindske biluheld. Men det er skræmmende fordi der hærger en farlig epidemi, som dræber rigtig mange. Derudover er det sjovt at se Sera og Kaelen forsøge at passe ind og ikke skabe for meget opmærksomhed, i de forskellige tider de rejser i. 

"Uanset hvor jeg tager hen, eller hvad jeg gør, vil jeg altid stikke ud. Jeg vil altid pådrage mig opmærksomhed. Jeg vil aldrig kunne føle mig sikker."
 
"Uden Glemsel" er ligesom "Uden Minder" meget let i sproget, og kapitlerne er ikke så lange, og de ender ofte med cliffhangers, hvilket alt sammen skaber et godt flow i historien, og man vender side efter side, for at finde ud af, hvad der videre vil ske. 

Jeg var som sagt meget spændt på, hvordan forfatteren ville bygge videre på historien, efter de mange afsløringer i den første bog, og jeg var derfor meget overrasket over, hvor mange nye  detaljer hun formår at få vævet ind i plottet, uden at det kommer til at virke mærkeligt. De nye detaljer giver derimod mere dybde til historien, og forklarer nogle ting som ikke blev ordentligt uddybet i den første bog. Samtidig giver det mere spænding, og bogen bliver meget svær at ligge fra sig. Desuden var det ikke lige så nemt at gætte, hvad der ville ske i denne bog, sådan som det var i den første, hvilket klart var en forbedring.

"De magiske hænder, der på en eller anden måde kan kærtegne min sjæl, stjal også en lille bed af mit sind."
 
"Uden Glemsel" er en god, sjov og spændende bog, som er virkelig svær at ligge fra sig, da der sker mange ting, og man bliver derfor nødt til, lige at læse et kapitel mere. Jeg glæder mig meget til at læse "Uden Forandring", for at se, hvad der videre skal ske med Sera, Zen og Kaelen.

Har du læst "Uden Glemsel"? 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar