tirsdag den 18. juli 2017

Bogbloggerarrangement hos Paludans Bogcafé

*Goodiebagsne er sponsorerede*

Søndag d. 2. juli var jeg til et rigtig hyggeligt bogbloggerarrangement omhandlende kvindeliv. Det var min gode veninde Louise, der har bloggen The Secret life of a book collector, der i samarbejde med Elena fra Litteraturhuset, havde arrangeret dette spændende arrangement.

Arrangementet blev afholdt hos Paludans Bogcafé, som virkelig satte den perfekte ramme for et bog arrangement, da der simpelthen er så hyggeligt og stemningsfuldt, med bøger overalt. Da vi ankom var det første vi blev mødt af, synet af en masse muleposer, som var fyldt med gode sager. Derefter blev vi budt velkommen og informeret om dagens program, der bestod af både oplæg og leg.

Første oplæg blev holdt af Sune De Souza Schmidt-Madsen, der er redaktionschefen for danskskønlitteratur på Lindhardt og Ringhof. Han havde taget en blandet skare af bøger med, og snakkede med stor passion om forfatterne til disse bøger, eller de kvinder de omhandlede, sådan at han holdt sig til dagens tema om kvindeliv. Sune fortalte blandt andet, om den udvikling der har været indenfor de kvindelige forfatterskaber, da kvinder førhen var nødsaget til at bruge mandlige pseudonymer for at blive udgivet, til nu hvor de faktisk har en ret stor plads på litteraturscenen. Han fortalte om hvordan der bliver set på kvindelige forfattere i udlandet i forhold til Danmark, og der blev diskuteret om der stadig bliver set forskelligt på mænd og kvinder, når det f.eks. kommer til at vinde priser eller til litteraturanmeldelser i aviserne. Det var rigtig spændende at høre om de tanker han havde gjort sig omkring emnet, og hvilke oplevelser han havde inden for forlagsbranchen, i forhold til de kvindelige forfattere.

Efter Sunes oplæg var der en kort pause, hvor vi kunne få lidt at drikke og hurtigt få snakket med dem, som vi sad sammen med. Da pausen sluttede gik forfatterne  Karen Strandbygaard og Agnete Friis på, og de fortalte om deres bøger "Se ikke væk" og "Blitz". Agnete Friis var den første til at fortælle, og hun startede med at læse et lille stykke fra sin bog "Blitz" op, som handler om en kvinde, hvis børn er ved at blive fjernet af kommunen. Hun fortalte om sin idé til bogen, og at det hun gerne ville kigge på, var de tanker om, hvad der forventes af mødre i dagens samfund. Derefter læste Karen Strandbygaard op fra sin bog "Se ikke væk", der omhandler en mor med angst, og hvordan denne angst præger alle hendes tanker. Karen fortalte at angst var noget der havde præget hende, hendes mor og hendes mormors liv rigtig meget, og at det var det der havde været inspirationen til bogen. Så hun havde simpelthen skrevet alle de ting ned, hun selv havde gået og frygtet, og så overdrevet dem en lille smule, og det var så hovedpersonen i hendes bogs tanker og frygt. Efter begge deres oplæg gik en rigtig spændende debat i gang, i forhold til de forventninger vi har til os selv som forældre, men også de forventninger samfundet har, eller de forventninger vi tror samfundet har til os som forældre. Vi diskuterede, hvordan det nok er mest normalt at det er kvinderne, som har denne angst omkring, at der skal ske deres børn noget, og at bekymringerne nogle gange får lidt for frit spil. Her var det rigtig interessant at høre Sunes tanker, da han ikke havde så mange af de tanker som forfatterne, eller dem som var mødre kunne nikke genkendende til. Han tænker nemlig ikke så meget over, hvad andre folk tænker om ham som forældre, men han tænker mere på om børnene har det sjovt.

Derefter var det blevet tid til en leg. Louise og Elena havde arrangeret pakkeleg, og hold nu op, hvor havde de skaffet mange pakker. Der var både mulighed for at stjæle, men også forære sine pakker væk, hvilket ikke var lige populært hos alle, mig selv inklusiv (man er vel konkurrence menneske :-P). Det var rigtig sjovt, og en god måde at lave noget socialt med hinanden på.

Da pakkelegen endte var det blevet tid til at spise en lækker sandwich samt hyggesnakke med alle de andre bogbloggere. Vi fik udleveret endnu en goodiebag, og ligesom den første var den fyldt til randen med lækre ting. Det var et super hyggeligt arrangement og rigtig godt planlagt, så det kan I sagtens gøre igen Louise og Elena, og skønt at være i et lokale med en masse andre bogbloggere, som alle deler den samme passion for bøger og boglige ting, som mig. Jeg kom hjem med en god potion bøger, lækre franskevafler, en masse forskellig te, nogle notesbøger og kalendere, noget stof og en masse andre spændende ting, som jeg glæder mig meget til at kaste mig over.

Desuden vil jeg gerne sige tak til alle de søde sponsorer, der har været så utrolig gavmilde:


4 kommentarer:

 1. Tak for dit indlæg, og dine søde ord! Nu må vi se, om vi finder på noget igen en anden gang ;) Er rigtig glad for, at du havde en god dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg støtter i hvert fald op om det, hvis I kan overskue det igen på et tidspunkt :) det var rigtig hyggeligt, håber også I nød det :)

   Slet
 2. Det var bare et rigtig hyggeligt arrangement, og ja, i de perfekte rammer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Paludans Bogcafé er bare så hyggeligt :) og ja det var et super arrangement :) men en skam vi ikke fik hilst på hinanden :)

   Slet