onsdag den 29. juli 2020

"Sherlock Holmes og den forsvundne diamant" (Baker Street Akademiet #1) af Sam Hearn

*Lånt på biblioteket*
"Sherlock Holmes og den forsvundne diamant" (org. titel "Baker Street Academy: Sherlock Holmes and the Disappearing Diamond") af Sam Hearn, af Forlaget Bolden, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2016). Læst på dansk (org. sprog engelsk), oversat af Anette Broberg Knudsen. 
★★★★☆

Fra bagsiden:
Spillet er i gang! Mysteriet er begyndt! Spørgsmålet er bare... Når Holmes og Watson at løse gåden, før det er for sent? John Watson har knap nok været på Baker Street Akademiet i fem minutter, før han møder den mystiske Sherlock Holmes og kaster sig ud i et nervepirrende eventyr på jagt efter en forsvunden diamant - et kup iscenesat af en af de største skurke, den berygtede Moriarty...

Jeg har altid godt kunne lide Sherlock Holmes, og den måde han løser mysterier på. Så da jeg så denne bog, vidste jeg bare, at den måtte jeg læse. "Sherlock Holmes og den forsvundne diamant" er en rigtig god, spændende og humoristisk bog, som jeg hyggede mig med at læse.

Det var sjovt at møde Sherlock Holmes, John Watson, Martha Hudson, og den onde Moriarty som børn, i en moderne udgave, hvor de går i skole sammen. Karakterende havde dog mange af de velkendte træk og personligheder, som man kender fra Sir Arthur Conan Doyles univers.
Sherlock er en utrolig nysgerrig dreng, med øje for den mindste detalje. Han ligger mærke til alt og er god til at samle stykkerne i det store puslespil, og der er ikke meget der går hans næse forbi.
Watson er mere observerende og forsigtig, men løser sammen med Sherlock og Martha mysterierne, da de hver især har deres styrker.
Martha er en sød og hjælpsom pige. Hun finder sig ikke i hvad som helst, og tør sige sin mening.
Moriarty er skolens bølle, han driller de andre, og udfordrer tit Sherlock på den ene eller anden måde, og er altid ude på noget lusket.

"Sherlock Holmes og den forsvundne diamant" består af en god blanding af tekst, billeder, noget der er lidt mere tegneserieagtigt med talebobler, og så noget der minder lidt mere om en dagbog. Det er Sam Hearn selv der har illustreret bogen, og det gør han virkelig godt, og på en meget humoristisk måde, så karakterendes personligheder træder frem.
Opbygningen af bogen fungerede rigtig godt, og det gav en meget anderledes læseoplevelse, som faktisk var meget underholdende.
Sproget i bogen er let forståeligt, og fordi den er opbygget af så mange forskellige ting, er den meget overskuelig at læse, da den ikke er proppet med tekst. Bogen egner sig godt til selvlæsning fra omkring 9 årsalderen, men den kan også sagtens bruges til en hyggelig højtlæsningsstund fra omkring 6-7 år og op, da historien ikke er specielt uhyggelig, men mere et spændende mysterium.

"Sherlock Holmes og den forsvundne diamant" er en rigtig god, spændende, medrivende og meget sjov bog. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, og selvom den måske ikke blev nervepirrende, så kom der alligevel nogle sjove twist her og der, hvilket jeg godt kunne lide. Jeg blev hurtigt grebet af historien, og jeg glæder mig til at læse videre i serien.

Bogen er perfekt til dem som godt kan lide bøger ala "Wimpy Kid", men som også gerne vil have noget spænding og mystik.
2 kommentarer:

  1. Du burde jo skrive en "børnebibliotekaren anbefaler" på bibliotekets facebook side 😉

    SvarSlet
    Svar
    1. Har jeg også godt tænkt på ;) Den er i hvert fald god :)

      Slet