mandag den 17. august 2020

"Min lille billedbog - De første 100 dyr og De første 100 ord"

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Min lille billedbog - De første 100 dyr" og "Min lille billedbog - De første 100 ord" (org. titel "Look & learn - My first 100 animals" og "Look and learn - My first 100 words"), af forlaget Alvilda, udgivet i 2020 (org. udgivet i 2019). Læst på dansk (org. sprog engelsk), oversat af Julie Bloch Korsemann. Begge bøger modtager samme antal stjerner.
★★★★☆

Fra bagsiden af "Min lille billedbog - De første 100 dyr":
Denne bog er fyldt med flotte og farverige dyr - lige til at pege på og tale om"

Fra bagsiden af "Min lille billedbog - De første 100 ord":
Denne bog er fyldt med flotte, farverige billeder - lige til at pege på og tale om!


"Min lille billedbog - De første 100 dyr og De første 100 ord" blev taget i brug med det samme de kom ind af døren. Njord gik straks i gang med at remse op, hvad der var på billederne og Freyr smagte lidt på dem. "Min lille billedbog - De første 100 dyr og De første 100 ord" er nogle fine papbøger, med flotte og farverige billeder som er med til at stimulere børnenes ordforråd. 

De to papbøger er meget søde, hyggelige og klassiske i deres udtryk, og indeholder hver 100 fotografier og ord. Billederne er delt op i temaer, som f.eks. tøj, kroppen og mad i "De første 100 ord" og kæledyr, skovens dyr og dyr i bjergene osv. i "De første 100 dyr". Det fungerede rigtig godt med temaerne, da man fik et godt overblik over, hvor de forskellige ting og dyr hører til. Derudover har hvert billede fået en farverig baggrund. Den kraftige farver og fotografierne af de velkendte ting og dyr danner blikfang, og ligger op til mange snakke. Man kan f.eks. snakke om dyrene, hvad de hedder, hvad de siger og hvordan de ser ud, men man kan også snakke om farverne som er i baggrunden. Desuden kan man snakke om tingenes farver, mønstrer og former. Alle tingene er med til at stimulere barnets sprogudvikling og udvide dets ordforråd. 

Papbøgerne er lavet i en god kvalitet, med den god tyk forside, som også er lidt blød og lækker at røre ved, og som godt kan tåle at blive tygget lidt i. Bøgerne er på ca. 24 sider, med mange billeder på hver side. Siderne er lavet i pap, men i den lidt tynde ende, og jeg synes personligt godt de kunne have været lidt tykkere, da de er nemme at bukke, hvilket er lidt ærgerligt. Jeg tror det ville klæde den med lidt kraftigere sider, der kan holde til lidt mere. 

"Min lille billedbog - De første 100 dyr og De første 100 ord" er nogle meget fine papbøger, med inspirerende og genkendelige billeder, som børn bliver nysgerrige på. Njord har i hvert fald kigget meget i dem, og fortalt om dyrene og snakket om bilerne. De er anbefalet fra 2 år, men man kan sagtens læse dem med yngre børn. Jeg læser den med Freyr der er knap 9 måneder, hvor jeg læser ordene og peger på billedet, og snakker om farverne. Det hele er nemlig med til at stimulere sprogudviklingen, og han får koblet ordet og lyden ordet laver til tingen eller dyret, som han vil møde ude i virkeligheden.

Udkommer d. 18/8-20

2 kommentarer:

  1. De er meget fine, jeg læste den med dyrene for Freyr og lavede dyrelydene, det syntes han var vældig sjovt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha det kunne jeg godt forestille mig, men han er generelt meget glade for dem :)

      Slet