mandag den 31. august 2020

"Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne - Blid og nænsom putning for de allermindste." af Emilie Melgaard Jacobsen

*Anmeldereksemplar fra forlaget Aronsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Natbjørnene Tjugga & kærlighedsblomsterne - Blid og nænsom putning for de allermindste" af Emilie Melgaard Jacobsen, af forlaget Aronsen, udgivet i 2020.
★★★★☆

Fra bagsiden:
Det er puttetid, og dagens mange indtryk kan gøre det svært at give sig hen til søvnen. "Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne" er en søvnmeditation fyldt med magiske og beroligende illustrationer, der skaber tryghed og ro ved sengetid. Med enkle, søvndyssende og meditative redskaber hjælper Tjugga dit barn med at give slip på dagens mange indtryk på en blid og kærlig måde. Rigtig god tur i Natskoven!

Jeg har tidligere læst billedbogen "Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne", og kendte derfor lidt til bogen og dens præmis. Jeg synes det er en rigtig fin idé også at lave den som papbog, hvor det hele er gjort lidt mere enkelt, da det er til de helt små. Herhjemme har vi i hvert fald hygget os med at læse om Tjugga.

Inden historien rigtig starter, er der en lille introduktion til, hvordan papbogen kan bruges, og hvordan den kan læses med barnets navn, gab, indånding og udånding og indsnusning, og hvilket tonefald man kan læse den i, for at få den rette beroligende effekt. Papbogen fungerer fint som en slags intro til selve billedbogen. For i papbogen planter man sin helt egen kærlighedsblomst, sammen med Tjugga, og ser hvordan den vokser og spirer og bliver unik. I billedbogen bliver kærlighedsblomsterne rigtig præsenteret og kommer mere i spil, da fokusset er meget mere på selvværdet, og det at komme ned i gear efter en lang dag.

"Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne" er en sød papbog, der kan tåle både at blive kastet med og suttet på. Den er fyldt med farverige illustrationer, som Emilie Meldgaard Jacobsen selv har tegnet. Illustrationerne har et sødt look, og de klare farver er med til at fange de smås opmærksomhed, og så er det akvarellook de har virkelig fint. Derudover er Tjugga at finde på samtlige illustrationer, hvilket skaber noget genkendelighed, som børn jo godt kan lide. Dette er også godt senerehen, hvis man har tænkt sig at gå videre med Tjuggas afslappende univers, for så kender de allerede Tjugga.

"Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne" er en meget sød og hyggelig papbog, der passer rigtig godt til de helt små, da den gennemgår tingene i et stille og roligt tempo. Børnene følger oplæserens tonefald og energi fra kroppen, og kan måske, hvis man er heldig, finde ro og slappe af efter en dag med mange indtryk.
Freyr på 9 måneder er ret glad for den, og snakker ivrigt med Tjugga når vi læser bogen, men om historien virker beroligende på ham ved jeg ikke, måske gør den. De fine illustrationer har i hvert fald været gode til at distrahere ham, når han har været lidt ked af det.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar