tirsdag den 15. juni 2021

"Sallys far bliver youtuber" af Thomas Brunstrøm

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Sallys far bliver youtuber" af Thomas Brunstrøm, af forlaget Carlsen, udgivet i 2021.
★★★★★

Fra bagsiden:
Sallys far har et problem. Sally synes nemlig, det er sjovere at se YouTube-videoer end at høre på hans historier. Så Sallys far kaster sig ud i en ny karriere. Han vil være youtuber og går i gang med alt fra irriterende pranks og ækle pizzaer til tåkrummende dansevideoer. Men som det tit er med Sallys far - så er det ikke nødvendigvis en særlig god idé. 

Jeg er vild med historierne om Sallys far, der altid kan få smilet frem på læben når man læser dem. "Sallys far bliver youtuber" er bestemt ingen undtagelse, og jeg smilte og små grinede flere gange under min læsning. Thomas Brunstrøm har gjort det igen!

Denne gang kaster Sallys far sig over YouTube, og som med så meget andet han roder sig ud i, ender det ikke helt som planlagt. Han laver makeup-tutorials, chilismagning, pranks, unboxing af værktøj og meget andet. Resultatet af hans hårde arbejde er dog ikke helt som forventet, men han finder sin vej.
Sally er igen ret overbærende med sin far, selvom hun godt nok også synes han er virkelig irriterende og fjollet. Hun synes måske ikke rigtig han passer ind på YouTube, og prøver at få ham lidt væk fra det.
Eddie går bare med på det, og elsker især farens pizza-challenge, for det er lidt sjovt og ulækkert.

"Sallys far bliver youtuber" er skrevet i et let sprog, der er fyldt med humor. Billedbogen er på ca. 30 sider og egner sig godt til en hyggelig højtlæsningsstund for de 4 årige og op. Den er virkelig god, sjov og tåkrummende, og både børn og voksne vil have det sjovt med denne bog. Historierne om Sallys far er ofte rigtig relaterebare, og jeg tror både børn og voksne vil kunne genkende noget fra historierne. Børnene vil måske kunne genkende, hvor pinlige deres forældre kan være. De voksne vil måske kunne genkende situationer man selv har været i, og ting der bliver sagt.

Billedbogen er illustreret af Thorbjørn Christoffersen, der med sin skøre og humoristiske streg, fanger karakterende virkelig godt. Illustrationerne supplerer historien rigtig godt, og man får flere detaljer og små historier, som måske ikke bliver fortalt i teksten. De kommer så frem i illustrationerne, det er især Eddies skøre påfund der kommer frem her. Illustrationerne rummer så meget personlighed og humor, at de i sig selv kan få en til at smile. 

"Sallys far bliver youtuber" er en virkelig god, sød og sjov billedbog, som jeg hyggede mig meget med at læse. Man føler virkelig med Sally, men samtidig kan man heller ikke lade hver med at heppe på Sallys far, og man håber sådan det lykkes ham, for han prøver virkelig. Vi er fan af Sallys far, Sally og Eddie, og deres meget tålmodige mor, og vi glæder os til at læse flere skøre historier om dem. De kan klart anbefales. Desuden glæder vi os til den nye serie om Eddie, der skulle udkomme en gang til efteråret. 

Billedbøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar