onsdag den 31. oktober 2018

Inspiration lidt Halloween læsning

*Alle bøger i dette indlæg er reklame/ anmeldereksemplarer fra  forskellige forlag, bortset fra "Kvinden i toget" som jeg selv har købt.*

Så blev det Halloween. En dag præget af uhygge og monstre. I den anledning har jeg fundet nogle bøger frem, som er et bud på nogle uhyggelige bøger, man kan hygge sig med til Halloween. Meget gerne under et tæppe i stearinlysets skær, og med en kop varmkakao med flødeskum. For blæse- og regnvejret er jo perfekt til læsning!

Jeg har valgt kun at tag en bog af hver enkelt forfatter, for ellers ville listen blive meget længere, og præget af nogle bestemte forfattere. Desuden er det bøger, som er utrolig mystiske og creepy på hver deres måde, og som med deres spændende og ubehagelige plot, har holdt mig fast og gjort mig mere eller mindre paranoid. Det er en god blanding af YA fantasy, thrillers og børnegys. De fleste af bøgerne rummer overnaturlige og paranormale elementer, elementer som passer godt til den mystiske og uhyggelige dag som Halloween er. Man kan finde mine anmeldelser af bøgerne, ved at trykke på bogens titel.

Denne bog er virkelig spændende, medrivende og virkelig creepy. Der bliver kigget på hekseprocesserne og de mere religiøse aspekter af det, hvilket er utrolig spændende og skræmmende, især fordi meget af det er inspireret af virkeligheden. Bogen er utrolig velskrevet og svær at ligge fra sig, og den mystiske stemning der er hele vejen igennem bogen, gav mig myrekryb flere gange. Så hvis du lige som mig er interesseret i hekse og hekseprocesserne, men måske ikke er så meget til fantasy, så prøv lige at læs denne.
Fra bagsiden:
En kvinde styrter i døden fra et kirketårn, en ung pige findes hængt i et lagen, og en gruppe unge begår kollektivt selvmord på en parkeringsplads i Nordsjælland. Er det tilfældige, ulykkelige hændelser, eller er de på en eller anden måde forbundne?
Dannie Lind er lidt af en neurotiker og en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst, hendes kæreste er gået fra hende, og et af de få lyspunkter er kontakten til ekskærestens syvårige søn Louis. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme hurtigst muligt, er det derfor en kærkommen lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.
Savas vidner er en sindsoprivende psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner, om middelalderens hekseprocesser - og den kampplads, familien også kan være.🎃"Kvinden i toget" af Paula Hawkins:
Denne bog er virkelig god, spændende, små creepy og fængende. Jeg er vild med thrillers, hvor det er en upålidelig fortæller der fortæller historien, da jeg synes det er spændende at samle puslespillet, mens man læser, og her er "Kvinden i toget" bare perfekt. Jeg slugte den for at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete. Dette er også den eneste bog uden et paranormalt element, og er derfor et godt bud til dig, der måske ikke er så meget til det overnaturlige, men bare vil hygge dig med en god thriller/ krimi i domestic noir genren.
Fra bagsiden:
Du kender hende ikke, men hun kender dig … Hver morgen tager Rachel toget ind til London, og hver morgen holder toget stille foran et bestemt hus. Rachel kan godt lide at betragte det smukke unge par, som bor i huset. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt. En dag ser hun noget fra togvinduet, som chokerer hende dybt - og kort tid efter bliver kvinden fra huset efterlyst. Rachel kontakter politiet og begynder at bland sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv. 

🎃 "Menneskekød" af Nick Clausen:
I virkeligheden kunne jeg have valgt de fleste af Nick Clausens gysere, for der er mange, og de er alle gode og creepy. Men denne bog, det er efter min mening den mest ubehagelige han har skrevet til dato! Den er virkelig væmmelig og creepy, og den gav mig gåsehud flere gange. Den er utrolig velskrevet og fængende, og meget svær at ligge fra sig. Perfekt til børn og unge der gerne vil lære gysergenren at kende, den er dog ikke for sarte sjæle.
Fra bagsiden:
I februar 2017 fandt en række mystiske hændelser sted i en lille by i Danmark. Der er stadig ikke fundet en naturlig forklaring på hvad der skete. Nu offentliggøres der for første gang skriftlige bevismaterialer fra det, der i medierne blev kendt som 'Terstved-sagen', men som blandt politiets efterforskere har fået det mere farverige kaldenavn 'Menneskekød'.🎃 "The Graces" af Laure Eve:
Jeg er som sagt vild med hekse, og derfor talte denne bog til mig. Den er meget mystisk, spændende og neglebidende, og man er aldrig helt sikker på, hvad der er sandt og forkert. Derudover er den fyldt med magi og en voldsom besættelse af en hemmelighedsfuld familie. Hvis du var vild med Twilight-serien, så er "The Graces" oplagt læsning.
Fra bagsiden:
Alle siger The Graces er hekse … Alle på Rivers nye skole vil gerne være venner med de tre mystiske og fascinerende Grace-søskende, Der går rygter om, at de har magiske kræfter, og River vil gøre hvad som helst for at komme tæt på dem, ændre alt ved sig selv. Men hvorfor er det så vigtigt for hende at blive en af dem? Hvad er det for en mørk hemmelighed, hun skjuler?

🎃 "Skyggernes bog" af Haidi Wigger Klaris:
Her er så endnu en bog til dig der er vild med hekse og magi. Det er en virkelig spændende og medrivende bog, som man har svært ved at ligge fra sig, da man bare må finde ud af, hvad der videre skal ske med karakterende. Bogen er fyldt med hekse, magi, dæmoner, spøgelser, mystik og hemmeligheder. Man flyver igennem den, så det er en god idé at have de næste bøger i serien klar, så man hurtigt kan læse videre.
Fra bagsiden:
17-årige Ally flytter ind på kostskolen Larchwood. I nærheden af skolen ligger en gammel, faldefærdig kirke, hvor hun ved et tilfælde opdager en hemmelig indgang i væggen, som fører ned til et rum under kirken. Ifølge overleveringerne blev det brugt til praktisering af sort magi tilbage i 1800-tallet. Larchwoods afdøde frue, Catherine Larchin, opsøger Ally og insisterer på at hun skal finde en gammel heksebog, som efter sigende giver uanet magt. Men en hemmelig kreds på skolen leder også efter bogen, og Ally har svært ved at gennemskue hvem der har gode intentioner … og hvem der har onde. 


Har du nogle læse anbefalinger til Halloween? eller bøger du altid vender tilbage til, på denne årstid?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar