lørdag den 2. januar 2021

"Julemandens ønske" af Kim Fupz Aakeson

*Anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen, men alle holdninger er mine egne.*
"Julemandens ønske" af Kim Fupz Aakeson, af forlaget Carlsen, udgivet i 2020.
★★★★☆

Fra bagsiden:
Julemanden har travlt. Sindssygt travlt. Det er december, og folk og folks børn ønsker sig alt muligt, virkelig alt muligt. Legetøjsbiler, iPhones, dukkehuse, malebøger, blendere, racerbaner, penalhuse, fladskærme, ninjadukker, brødknive, sovebamser, løbehjul, rulleskøjter og så videre, og så videre. Men hvad ønsker Julemanden sig? Det har han da aldrig nogensinde tænkt over, men nu tænker han næsten ikke på andet! Julemanden er helt rundtosset, og det er ikke supersmart, når det er juleaften, og der lissom er et par gaver, der skal bringes ud...

Selvom vi allerede er gået ind i et nyt år, så fik vi herhjemme læst en hyggelig billedbog om Julemanden i december måned. "Julemandens ønske" er en meget sød og humoristisk julehistorie, som hele familien kan hygge sig med, både før og efter jul.

Billedbogen handler om Julemanden og hans kone og deres 11 børn, der er opkaldt efter månederne, da det er nemt at huske. Julemanden har travlt med at ordne folks julegaveønsker, men han har lidt glemt sig selv. I hvert fald indtil en af hans børn spørger, hvad han selv ønsker sig. For kan en julemand egentlig ønske sig noget? Han er jo Julemanden, og han sørger for andre. Julemanden går og tænker over det, men han er så forvirret, at han kommer til at aflevere mange af gaverne de forkerte steder. Men er det nu også så slemt? for mon ikke der findes en løsning på det. 

"Julemandens ønske" er en sød og sjov billedbog om at værdsætte og sætte pris på det man har, for det er ikke altid gaver og ting der gør én glad, men måske nærmere de mennesker der befinder sig i ens liv. Derudover husker den os på, at selvom man måske får noget der egentlig ikke er én, så kan det gives videre og gøre glæde hos nogle andre. Alle dem der i historien får en forkert gave finder en løsning på det. En løsning der spreder glæde hos både dem selv, men også hos den person der til sidst får gaven. Og havnede gaven så i princippet ikke det rette sted?

"Julemandens ønske" er på 32 sider, og den er perfekt til en hyggelig højtlæsningsstund fra omkring 4 år og op, da der er en okay mængde tekst i bogen.
Claus Bigums meget karakteristiske og humoristiske illustrationer pryder siderne, og får suppleret historien rigtig godt. Claus Bigums illustrationer passer bare virkelig godt ind i Kim Fupz' univers.

"Julemandens ønske" er en virkelig god, sød og hyggelig billedbog, som jeg morede mig meget med at læse. Det er en klassisk Kim Fupz historie, fyldt med humor, skævheder og fine kommentarer og budskaber, til det samfund vi lever i. Den bringer smil frem, og man hygger sig rigtig meget mens man læser den, og den vil med garanti sprede noget julestemning ude i stuerne. Den kommer i hvert fald frem igen næste jul.

Har du fået nogle gode julegaver i år? eller har du også fået nogle der landede "forkert"?
Ingen kommentarer:

Send en kommentar