tirsdag den 19. november 2019

"Gurli Gris møder julemanden" af Neville Astley

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Gurli Gris møder julemanden" (org. titel "Peppa meets father Christmas") af Neville Astley, af forlaget Alvilda, udgivet i 2019 (org. udgivet i 2018). Læst på dansk (org. sprog engelsk). 
★★★★★

Fra bagsiden:
Gurli og hendes venner skal opføre et julespil i børnehaven. Da hun møder julemanden i supermarkedet, inviterer hun ham straks. Mon han kommer - og tager han sin magiske kane med?

Gurli Gris er en højt elsket figur i mange hjem, og vores hjem er ingen undtagelse. Njord elsker Gurli Gris, og begejstringen var også stor da han så denne utrolig flotte, glimmer bog. "Gurli Gris møder julemanden" er en virkelig sød og hyggelig historie om Gurli og hendes venner, og vil helt sikkert sprede julestemning og glæde hos de små Gurli Gris fans.

Gurli og hendes venner skal opføre et julespil, og Gurli inviterer julemanden. Men hvorfor siger han ikke noget til de andre børn, når de har mødt ham i indkøbscentret, havecentret eller der hvor man køber juletræer? Og kan det virkelig passe, at han kan bevæge sig så hurtigt, at han kan nå hele vejen rundt om jorden på en enkelt nat? Børnene er meget spændte, og håber at julemanden viser dem sin kane og rensdyr.
De spørgsmål børnene kommer med er rigtig søde, og jeg tror der er rigtig mange børn, som ønsker svar på disse spørgsmål, og jeg er næsten sikker på at der også er mange, som gerne vil se alle rensdyrene og måske endda få en flyvetur i julemandens kane. Jeg holder selv ret meget af Gurli Gris, og den umiddelbarhed hende og hendes venner har, fordi det virker meget troværdigt i forhold til, hvordan børn er og handler i forskellige situationer.

"Gurli Gris møder julemanden" er på ca. 30 sider. Der er ikke særlig meget tekst på siderne, men skriften er til gengæld stor. Bogen passer perfekt som højtlæsning for de små fra omkring 2 år og op efter, da mængden af tekst er meget overskuelig. Derudover er siderne fint illustreret med de velkendte ansigter fra tv-serien, som børnene kan finde genkendelse i. Desuden er jeg helt vild med den flotte, grønne, glimmer forside, for hvad er næsten mere julet end en hel masse glimmer.

"Gurli Gris møder julemanden" er en super sød, god og rigtig hyggelig julebilledbog, om Gurli Gris og hendes venner. Den vil helt sikkert sprede juleglæde og julestemning hos familiens yngste. Jeg glæder mig i hvert fald til at tage den frem i løbet af december, og læse den med Njord. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar