torsdag den 14. november 2019

"Verdens bedste bondegård" af Jan Mogensen

*Overraskelsespakke/ anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda, men alle holdninger er mine egne.*
"Verdens bedste bondegård" af Jan Mogensen, af forlaget Alvilda, udgivet i 2019.
★★★★☆

Fra bagsiden:
I æsken finder du fire søde papbøger af Jan Mogensen - en af Danmarks mest populære småbørnstegnere og forfattere. Glæd dig til at læse de charmerende historier om den urolige ko Karla, den søde kattekilling Sisse, den frække gris Snøfte og den modige høne Kluk. 

Fra bagsiden af "Hønen Kluk":
Hønen Kluks mange kyllinger vil gerne ud i den store verden. Derude, hvor man nemt kan møde store, farlige dyr...

Fra bagsiden af "Koen Karla":
Koen Karla er en god malkeko, som elsker fred og ro. En lille drillehveps kan dog få Karla i galop... 

Fra bagsiden af "Grisen Snøfte":
Grisen Snøfte elsker mad! Og møder han en mudderpøl, ved man aldrig, hvordan det ender... 

Fra bagsiden af "Katten Sisse":
Katten Sisse er glad for mælk, og hun vil drikke den i fred. Så hunden Spif må hellere passe på...

Ligesom de fleste andre kender jeg nok bedst Jan Mogensen ud fra hans utallige PIXI-bøger, hvor nogle af mine yndlings er i blandt. Men nu har han altså udgivet en fin æske, med fire små papbøger. "Verdens bedste bondegård" er nogle søde små papbøger, omhandlende hver deres bondegårdsdyr. 

De fire papbøger er alle virkelig fine, søde og underholdende, og de fortæller om hvert deres dyr, og hvad det pågældende dyr oplever. Hønen Kluk, koen Karla, grisen Snøfte og katten Sisse er alle nogle virkelig søde dyr, med hvert deres specielle træk, og jeg er vild med den lille modige kylling som hønen Kluk får ud af sit ene æg. Derudover optræder de forskellige dyr i de andre papbøger, og det var meget hyggeligt med den genkendelighed, og at historierne lidt blandede sig med hinanden. 

Papbøgerne er lavet i meget tyk pap, og er derfor helt perfekte til de mindste på omkring 1-2 år, da de kan holde til en del, f.eks. at blive kastet med. De er alle på 10 sider, med en lille smule tekst på hver side. De er både skrevet og illustreret af Jan Mogensen, og de er virkelig fine og meget hyggelige. Njord som er knap to år, bladrede ivrigt igennem dem, og fortalte hvad han så, og hvad de forskellige dyr siger. Desuden er han generelt bare mega fan af traktorer, så det var et hit, hver gang den dukkede op i en af bøgerne. 

De fire papbøger, som "Verdens bedste bondegård" består af, er alle virkelig søde og hyggelige, og hvis man har et barn der elsker bondegårdsdyr eller traktorer for den sags skyld, så er de rigtige god. Men de er nok sjovest for de mindre børn, jeg glæder mig i hvert fald til også at dele dem med lillebror i maven, selvom Njord også synes de er hyggelige lige nu. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar